C-budget för hälsans ö på riktigt

Debatt7 december 2022 kl 03.551

Idrotten skapar både fysisk och psykisk hälsa. Kulturen ger välbefinnande och skapar möjlighet att uttrycka sig. Centerpartiet ville i vårt budgetförslag sänka avgiften i musikskolan och Sagateatern, investera i nya idrottshallar och få fler att upptäcka öns fantastiska föreningsliv. Tyvärr vann Moderaterna och Lidingöpartiets passiva förslag i budgetomröstningen.

Centerpartiet vill se att staden kartlägger behoven och lägger fram en långsiktig lokalförsörjningsplan för idrotten samtidigt som man sätter fart med utvecklingen av Högsätra idrottscampus. Låt inte detta bli en långbänk som Lidingövallen och simhallen varit.

Idrottslivet är för hela livet. Därför vill vi få fler att upptäcka nya sporter även högre upp i tonåren genom prova-på-dagar i samarbete mellan skola och idrottslivet. Det har gett bra effekt i andra kommuner. Vi vill också ge extra stöd till föreningar som aktivt arbetar med integration av nyanlända på ön.

För kulturen vill vi sänka avgiften till musikskolan och Sagateatern som idag är bland de högsta i hela landet. Kulturen ska vara tillgänglig för fler!

Med Centerpartiets budgetförslag hade vi tagit flera viktiga steg för att skapa hälsans ö på riktigt. Vi beklagar att Moderaterna och Lidingöpartiet valt Sverigedemokraterna framför samarbete med några av de borgerliga partierna på ön.

Rebecka Öberg, fullmäktigeledamot
Scott Moore, talesperson kultur och fritid
Patrik Buddgård, gruppledare

Kommentarer

  1. Instämmer med skribenten. Det finns nästan inget bättre bättre sätt för att motverka ohälsa och utanförskap som att stärka föreningslivet och göra idrott och kultur mer tillgängligt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *