Byggföretag flyttar till ön

Primus Dahl, vd för Saneco i Hantverksbyn, Stockby.
Näringsliv27 maj 2020 kl 06.42

Vi har det senaste halvåret sett att det finns tendenser till att företag flyttar från Stockholm till Lidingö på grund av de höga hyrorna innerstan.
Det finns också företag som flyttar till vår trevliga ö med anledning av vårt fina företagsklimat.

Ett sådant företag är Saneco Bygg AB som för några månader sedan flyttade in på Förrådsvägen i Stockby.

– Vi flyttade hit av flera anledningar; Lidingö har otroligt bra förbindelser med nya tunnlarna, vi har många kunder på ön, sen påminner det om en skärgårdsstad vilket inte är fel för en gammal Vaxholmspojke, säger Primus Dahl, VD.

– Utöver detta har vi funnit många synergier med våra nya grannar, vilket bekräftar att vi valde rätt.

Saneco Bygg är ett byggföretag med 55 anställda och en omsättning på cirka 75 miljoner. Fyra personer arbetar heltid på kontoret i rent administrativa roller, projektledare delar sin tid mellan kontoret och arbetsplatser där resterande hantverkare fokuserar på att göra beställare nöjda.

– Vi startade 2013 och jobbade med renoveringar och ombyggnationer av privatbostäder. Efter att själv blivit offer för en försäkringsskada väcktes intresset för försäkringsärenden i byggbranschen, berättar Primus.

2016 tecknades det första ramavtalet och Saneco Bygg expanderade verksamheten med försäkringsärenden, såväl inom fukt- och brandskador. I dagsläget jobbar Saneco Bygg mot några av landets största försäkrings- och förvaltningsbolag.

– Vår tillväxt går att härleda till att vi har vågat ifrågasätta en väldigt ålderdomlig bransch och med hjälp av kreativa idéer har vi lyckats skapa mervärden längs hela värdekedjan, säger Primus.  Vi fortsätter att utmana oss själva för att ständigt bli bättre och med tanke på att vi har haft möjligheten att anställ under dessa kristider är en tydlig signal på att framtiden för tillfället ser ljus ut, fortsätter han.

– I det rådande samhällsklimatet har vi alla ställts för utmaningar till följd av covid-19. Då jag personligen har bott ett flertal år i Taiwan, ett av de länder som hanterat pandemin bäst, så agerade vi tidigt och har lyckats undvika negativa effekter. Detta har lett till starkare band med såväl beställare som leverantörer och vår egen personal. Jag tror dock att samhället kommer se annorlunda ut när detta är över, vi kommer se en ökad medvetenhet och förhoppningsvis värdesätta våra samhällshjältar i form av sjukvårdspersonal högre, avslutar  Primus Dahl, VD.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *