Bygget vid Vallen i full gång

Lidingö25 augusti 2020 kl 05.35

Som Lidingö Nyheter tidigare berättat ska Lidingövallen upprustas till en fullstor idrottsanläggning. Löparbanan blir 400 meter lång, mot dagens 369 meter och det blir en fullstor fotbollsplan för 11-mannalag.

Arbetet började i maj och beräknas vara klart om drygt ett år, i september 2021. Markarbetena påbörjades för ett par veckor sedan och ska vara klara vecka 39. Just nu pågår schaktningsarbeten. Arbetena pågår vardagar mellan klockan 07-22.

De ordinarie entréerna vid Kyrkvägen och Kyrkviksstigen hålls stängda under hela byggtiden och ersätts av tillfälliga entréer, som skyltas på plats. Entrén till Lidingövallens omklädningsrum har flyttats något. Övriga ytor inom idrottsområdet, som konstgräsplanen, omklädningsrum, motionsrum och isrink, påverkas inte och kan användas som vanligt. Parkerings-platserna vid området påverkas inte heller.

Markförstärkningen görs genom pålning och att en kalkcementblandning förs ner i marken. Detta kan skapa ett väsande eller dunkande ljud.

Arbetet med Lidingövallen gör att Kyrkviksstigen (som löper runt Vallen) har stängts av under ett par veckor För att nå återvinningsstationen går det att komma fram via Kyrkvägen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *