Buddgård och von Seth ska leda C:s fullmäktigegrupp

Stad & Politik3 november 2022 kl 03.40

Kommande mandatperiod riktar Centerpartiet in sig på en stark oppositionsroll emot ett svagt minoritetsstyre beroende av SD. För att leda Centerpartiet i fullmäktige valdes Patrik Buddgård om som gruppledare och Caroline von Seth som vice gruppledare på partiets kretsstämma. Centerns fullmäktigegrupp kommer att agera liberal motvikt emot Moderaterna och Lidingöpartiets stockkonservativa minoritetsstyre.

Caroline von Seth har erfarenhet av att suttit i fullmäktige under hela den gångna mandatperioden och är utöver sitt lokala engagemang även vice förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). Caroline säger:

”Vi ska vara en kraftfull samlad opposition under kommande mandatperiod. Centerpartiets roll kommer vara att försvara de liberala värdena. Som liberal och lärarstudent vet jag att en likvärdig och kvalitativ skola som sätter eleven i centrum är avgörande, men med de nedskärningar som väntar under M och LP så kommer detta att bli en hård strid på Lidingö.”

Gruppledare Patrik Buddgård blev återvald på Centerpartiets kretsstämma. Han ser med bestörtning på den politik som M, LP och SD nu kommer att genomföra och säger:

”Det är stora steg i helt fel riktning. Lidingömoderaternas enda fråga är att sänka Sveriges redan femte lägsta skatt. Vi fruktar både utförsäljningar och nerskärningar under kommande mandatperiod. Vi har konstruktivt förhandlat med Moderaterna och Lidingöpartiet för ett Lidingö med en ambitiös miljö- och klimatpolitik, fler utbildade lärare och undersköterskor samt satsningarna på idrottsföreningarna på ön. Men Moderaterna valde SD och sin enda fråga om skattesänkning istället.”

Pressmeddelande från Centern

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *