Brottstatistik januari och februari

Lidingö5 mars 2023 kl 03.37

Lidingös kommunpolis Thommy Brännström meddelar till kontaktombuden i Grannsamverkan nedanstående brottstatistik, vilket är ett axplock av vad som har skett under januari och något från februari månad 2023.

Inbrott i bostäder

  • Villainbrott har skett på Hersbyvägen, Vinbärsvägen, Ankarvägen samt Tjädervägen.
  • Lägenhetsinbrott har skett vid 2 tillfällen på Agavägen  .
  • Utöver det försök till inbrott i villa på Bragevägen och Lövstigen samt  ett försök till inbrott i lägenhet på Jupitervägen.
  • Polisen har i vanlig ordning gjort brottsplatsundersökningar i syfte att säkerställa tillvägagångssätt samt säkra spår i alla dess former varvid jag kan konstatera att vi anträffat både skoavtryck samt fingeravtryck.
  • Vid inbrott i bostad i början av januari stals även ett fordon, en röd Ford Fiesta med regnr MOU162. Det fordonet kan sättas i samband med inbrottsförsöket på Lövstigen samt det fullbordade brottet på Ankarvägen. Vi tar tacksamt emot tips om ni ser eller hör något om den bilen, återkom då snarast till oss på Polisen 

Stöld från fordon

  • Ett försök till inbrott i bil
  • Ett inbrott i bil där det stals en del verktyg, skedde på Larsbergsvägen

Båt

Ett växelhus stals på en båt under vinterförvaring 

Bedrägerier

Dessa brott fortsätter tyvärr, under februari är det 9 stycken bedrägerier där personen som är utsatt är över 65 år. Jag kan dock se att antalet bedrägerier totalt sett inte direkt minskar och att dessa nu även riktar sig mot personer som är yngre än 65 år. Mycket vanligt förekommande är att man blir lurad när man ska köpa saker på exempelvis Blocket eller Tradera. Förekommer även en del bluffakturor. Uppmanar ff till stor vaksamhet och följ gärna uppmaningarna i ”vykortet” som är utskickat sedan tidigare. Bifogas återigen i det här utskickat. Utöver det har Polisen nu i närtid skickat information till alla som är över 70 år med bra tips och information hur man undviker att bli lurad när man blir uppringd, tar emot sms eller mail.

Grannsamverkan

Ni som vill eller känner någon som vill starta grannsamverkansarbete i ert bostadsområde hör bara av er till mig, vi kommer med stor sannolikhet inom kort att kunna starta ännu ett nytt område på Lidingö vilket är mycket bra för att minska brott och öka tryggheten

Trafik

Under den här månaden har fyra stycken misstänkta rattfylleribrott rapporterats samt tre stycken narkotikabrott rörande innehav.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *