Breviksborna vill ha posten tillbaka

Lidingö17 mars 2019 kl 08.48 1

Nu har Breviksborna tröttnat på att åka till Käppala och hämta paket och brevförsändelser. 

Sedan flera år tillbaka är närmaste utlämningsställe ICA Supermarket i Käppala. Högberga- och Breviksborna är hänvisade att ta sig upp till 3 km längre ut på önoch tillbaka, antingen med bil eller tåg för att hämta brev och paket. 

Breviksborna menar att det vore effektivare att Högberga- och Breviksborna fick hämta sina försändelser i Brevik på Hemköp och Käppala- och Gåshagaborna fick hämta hoc ICA. 

Högberga-Breviks Villaägareförening, som representerar över hälften av villorna i Brevik och Högberga har skrivit ett brev till Postnords kundtjänst och framfört sina argument. 

I brevet skriver man att man talar för samtliga Breviks- och Högberga-bor, eftersom de som bor i lägenheter är lika drabbade. 

Ett av argumenten är att det i Brevik bor många äldre personer, och andra som saknar bil. För dessa är det ett stort besvär att med spårvagn ta sig fram och tillbaka till Käppala bara för att hämta ett paket. För de som är bilburna medför besöket i Käppala en helt onödig tidsspillan och en onödig miljöbelastning, när man ändå har sin butik i Brevik. 

I Brevik och Högberga bor närmare 3 600 människor. I Käppala och Gåshaga 5 500. Idag ska ICA i Käppala serva över 9 000 personers paket. De har dessutom DHL och Schenker att hantera. Belastningen på ICA:s paketutlämning är orimligt hög. I jultid är väntetiderna särskilt långa och irritationen stiger med kölängden. Än värre blir det nu med den snabbt ökande e-handeln. Det råder även ofta brist på P-platser vid ICA. 

Högberga-Breviks Villaägareförening föreslår därför att Postnor:
• återför pakethanteringen för Högberga- och Breviksområdena till Hemköp Brevik.
• låter pakethanteringen för Käppala- och Gåshagaområdena vara kvar i ICA Käppala.
På så vis skulle man minska miljöbelastningen och irritationen avsevärt. 

Hemköpsbutiken i Brevik är villig att åta sig uppdraget. Man har till och med reserverat ett särskilt utrymme i butiken för ändamålet. Än så länge har inget svar från Postnord inkommit, men föreningen kommer att bevaka det. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *