Brevik får tillbaka posten

Den nya disken för PostNord i Hemköp Brevik är snart klar för att ta emot och lämna ut paket.
Lidingö27 augusti 2020 kl 06.571

Nu på tisdag den 1 september kommer pakethanteringen i PostNords regi tillbaka till Brevik. Det är Hemköp i Breviks centrum som fått uppdraget. Under flera år har Breviks- och Högbergaborna varit hänvisade till ICA Käppala Supermarket för att hämta och skicka paket via PostNord.

Pakethanteringen i Käppala kommer att finnas kvar för de som är boende i Käppala, Killinge och Gåshaga, det är bara de som har postnummer 181 62 och 181 65 som nu kommer att få hämta sina paket i Brevik.

Att få tillbaka paketutlämningen till Brevik har varit en viktig fråga för de som bor i området. Det bor många äldre i Breviks centrum, som alltså har varit hänvisade att ta Lidingöbanan en station bort (25–34 kr för pensionärer) och hämta sitt paket på ICA Käppala och tåget tillbaka. Än fler har naturligtvis kört bil från Högberga eller Brevik till Käppala för att hämta eller lämna sitt paket, vilket inte är särskilt hållbart för miljön.

Högberga-Breviks villaägareförening har arbetat länge för att åstadkomma en förändring. Andreas Gruber, som driver Hemköp-butiken har också verkat för detta sedan han övertog affären för några år sedan.

I Brevik och Högberga bor närmare 3 600 människor, vilket borde vara tillräckligt för att få en egen paketutlämning. Många har uppfattat belastningen på ICA:s paketutlämning som orimligt hög. I jultid är väntetiderna särskilt långa och irritationen stiger med kölängden. Nu har PostNord hörsammat argumenten.

Förra året genomförde Andreas Gruber en namninsamling i butiken som gav 1 300 påskrifter under endast en månads tid. Villaägareföreningen uppvaktade ansvariga inom PostNord med namninsamlingen som tog till sig de boendes önskemål och nu är alltså målet uppnått.

Kommentarer

  1. Vi har ju samma problem på Näset. Vi måste ta buss eller bil för att hämta paket m.m. Tror vi är ännu fler som bor på Näset än i Brevik. Vi hade postombud förut på ICA men det togs bort. Hoppas verkligen att även vi kan få tillbaka den servicen. Tror inte att jag är ensam om det önskemålet. Måste man ordna en namninsamling för att få ett postombud? Tycker inte att det ska behövas. Det är ju en självklarhet att ett ombud behövs på Näset.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *