Bra insats mot Göta/Traneberg, men inga poäng!

Foto: Jonas von Hofsten (från tidigare match)
Sport18 oktober 2021 kl 12.22

Trots en bra insats blev det inga poäng mot serieledande Göta/Traneberg. 2-4 (0-1)(2-1)(0-2) skott: 22-35.

Såg tyvärr inte matchen själv, men samstämmiga uppgifter menar att Vikingarna bjöd bra motstånd, och det hade inte behövts så mycket för att åtminstone en poäng kunnat bärgats.

G/T tog ledningen i första perioden (4:48), men redan då syntes att Lidingö var "med i matchen".

I andra kunde hemmalaget också visa det, när först Henrik Blomqvist pangade in 1-1(24:24) från blå, efter bra förarbete av Fredrik Klasenius och Gustav Dahlstedt. Ledningen togs efter att Oscar von Sydow gjort grovjobbet och spelade Ante Näslund fri efter 26:04. Göta  kvittade "lite för snabbt" (27:39) för att Vikingarna skulle få andrum.

I tredje perioden var Göta lite bättre och fick också in ledningsmålet 2-3 (53:43) och så 2-4 (59:20) i tom målbur.

Kan inte komma med spelarkritik, när jag inte såg matchen, men hörde att Oscar von Sydow var bäste forward och att Fredrik Klasenius som vanligt tekade bra och slet hårt. Måste ändå påpeka att det är vasst att spela jämnt med seriefavoriten när Lidingö saknade några nyckelspelare och dessutom backförstärkningen Jonatan Wilund blev kallad tillbaka till Huddinge. När alla är med så tillhör Lidingö de bästa i serien, bara att hoppas att alla snart är friska och vi slipper avstängningar.

På tisdag väntar en svår match mot Tierp.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *