Bra insats av Lidingö – men det räckte inte mot Tumba

Marcus von Sydow (3) i en tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport12 oktober 2023 kl 02.44

Lidingö gjorde en bra insats mot IFK Tumba men föll med 3-4 (2-1)(1-2)(0-1), skott 24-44. Tumba var det klart bättre laget, med bättre spel bättre fart och bättre fysik - men trots detta så stod Lidingö upp bra och bjöd på en jämn match. Fick också en bra start när Marco Sandelgård sköt 1-0 (7:24) med ett skott strax innanför offensiva blå. Ass av Elis Swartling och Johan Viberg.

Tumba kvitterade 12:11, men det blev åter Lidingöledning när Gustav Dahlstedt (1) fint direktstötte in 2-1 efter fint förarbete av Lucas Selling. I power play så kvitterade Tumba efter 23:43, men ännu en gång så bet Ö-laget ifrån sig och Viktor Enander (ny från G/T) sköt 2-3 med ett praktskott upp i nättaket - bra ass av Albin Melin.

Tumba fick sedan utdelning på hårt tryck i i anfallszon och kunde göra 3-3 (34:55)Lidingö, som just nu har en del spelare borta av olika anledningar, kämpade storstilat matchen igenom. Visst, det var mest försvarsspel, men samtliga spelare gjorde sitt bästa. Mer kan man inte begära.

Det reducerade manskapet höll bra även i tredje perioden, men att Tumba gjorde 4-3 (51:32) kom inte som en chock.

Axel Backman inledde i målet, och gjorde det bra, men tyvärr blev han på åkt i andra perioden. Inför tredje kom istället Viggo Hällback in och gjorde det bra. Dock kunde han inte hindra Tumbas segermål (51:32) som såg ut att gå via en klubba eller ett ben.

Tycker att detta var ett fall framåt. Framför allt var det glädjande att viljan såg ut att finnas i högre grad än tidigare.T ex gjorde Gustav Dahlstedt sin bästa match för säsongen och Viktor Fälth grovjobbade ordentligt. Men heder åt alla för en habil insats.

Gäller att alla visar samma vilja på fredag då kommer Åkers/Strängnäs till vår hall.

Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *