Bondens marknad till vår tjänst

Detta kan ingen missa!
Kåserier24 september 2022 kl 04.02

Bondens Marknad – vill bonden lägga lite extra krut på det hela så lägger han till ”egen” och då blir det ”Bondens egen marknad” vilket kan vara bra att veta. Just nu på höstkanten drar bonden till stan med kärran full av grönt och gott att glädja storstadsborna med. Norrtälje, Linköping, Järna, Uppsala är några av marknadsplatserna på vägen upp till Umeå där bonden dukar upp årets skörd till försäljning.

Gugge presenterar marknaden i Tessinparken -  en lördag i september.

Vår närmaste” Bonden egen marknad” är till all lycka Tessinparken – inte så långt efter Lidingöbron, på Östermalm. Nu är det så att min väninna Gugge här på Hiertagården känner Östermalm både utan och innan efter att ha bott där i många år. Att hon då och då längtar tillbaka är ju helt i sin ordning.

 Denna fredag i den spännande månaden september frågade Gugge  – Inger, vill du följa med till Bondens Marknad?

Jag tittade upp mot himmelen och såg svarta moln dra förbi. Skulle vi våga språnget över bron in till Östermalm – det låg dramatik i luften. Men visst – ett så vänligt erbjudande kan man ju inte säga nej till.

Tack och lov att vi har färdtjänst som transportmedel med en vänlig chaufför vid ratten som tog hand om min rullator och gav oss en hjälpande hand vid behov. Vår utflykt började alltså riktigt bra.

Med Gugges kännedom tar vi ”rätta vägen” till Bondens Marknad och kliver av vid Tessinparken - den perfekta marknadsplatsen för dagen. Det tar ett tag innan mina sinnen öppnar sig för sceneriet som breder ut sig inför våra ögon. Nyfikna, intresserade människor vandrar runt de olika stånden – både små och stora allt efter vad som dukas upp till försäljning.

 • Syltkrukan i Månkarbo har också fina kantareller – och mycket mer!
 • Faster Marianne och Andreas med dagens klipp - honung från Olofsborg!

  Vilken underbar värld vi lever i – trots allt. Här hittar man tillbaka till maten ursprung med allt från kantareller till grönkål, tomater och honung. Och inte vilken honung som helst, ska ni veta. Den kommer från blommornas olika perioder då bina är aktiva. Gugge köper en burk sommarhonung att ha hemma som minne av dagen. Vi  stöter ihop med ett trevligt par honungsfrälsta som köpt honung från tre perioder. Får tips om hur man gör en honungsmacka: Lätt rostat bröd bres med smör, så honung och överst ett lager med god ost. Se där! Det måste vi pröva…

  Ståndet ”Norrängens trädgård” drar till sig våra blickar – tomater. Tomater, tomater i långa rader i alla de färger man kan önska och runt hörnet hittar vi en gill med tuffa korvar stoppade med smakrik kronhjortsfärs. Det bli vår lunch den här dagen medan en kopp kaffe på Fältöverstens lilla kafé blir vårt avslut medan regnet smattrar mot rutorna och tvättar ren den mörka asfalten på gatan.

  Norrängens trädgård är specialister på grönt och gott. Inte minst på tomater. Pris 90 kr/kg.
  Här kan det gå bra att betala med kontanter!

   ”Bondens egen marknad” i Tessinparken är på plats sex lördagen ända till den 29 oktober! Hoppas vi ses igen! På lördag?  Klockan 10…

  Med hopp om vackert höstväder!

  Kommentera

  Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *