Lidingöloppet arrangerar Blodomloppet

Blodomloppet arrangeras av TCS lidingöloppet.
Sport3 juni 2021 kl 04.48

Blodomloppet startar på måndag den 31 maj på Djurgården i Stockholm. Där finns en uppskyltad bana som alla kan springa när det passar dem fram till den 20 juni. De som inte kan ta sig dit kan genomföra loppet på hemmaplan fram till 9 september. I vanliga fall samlar Blodomloppet närmare i 20 000 deltagare på Djurgården och totalt över 100 000 personer på 18 orter runt om i Sverige varje år.

– Genom att springa eller promenera Blodomloppet kan alla på ett enkelt sätt bidra till ett bättre liv för de människor som är i behov av att akut få blod. Det minskar ett långt lidande i vissa fall och räddar liv i andra fall. Att delta i loppet är ett enkelt sätt att ge ett litet bidrag till sina medmänniskor, säger Tomas Hoszek, ordförande i Föreningen Blodomloppet Sverige.

Blodomloppet i Stockholm är i normala fall ett av största motionsloppen som arrangeras i Stockholm. I år genomförs det som ett digitalt lopp där alla kan springa när det passar dem. De kan välja mellan 5 kilometer och 10 kilometer. Priset för att delta i loppet och därigenom bidra till ökad blodgivning är 300 kronor. För det får deltagarna en specialframtagen t-shirt och en medalj. 

På grund av pandemin är tävlingsperioden i år förlängd fram till den 9 september. Dessutom har löpare som inte vill eller kan resa till Djurgården möjlighet att springa det på hemmaplan. Det innebär att deltagarna kan springa var och när de vill under hela sommaren.

Anmälan till årets lopp görs via blodomloppets webbsite: https://blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/

I Blodomloppen runt om i Sverige deltar totat över 105 000 personer i 18 städer. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning och samtidigt främja en hälsosam livsstil. Det är Sveriges blodcentraler tillsammans med de lokala föreningarna som arrangerar loppen och allt överskott går till föreningarnas ungdomsverksamhet samt att främja vikten av den livsviktiga blodgivningen. Blodomloppet har arrangerats varje år sedan 1993.

Bakom arrangemanget av Blodomloppet i Stockholm, som vanliga fall är en tvådagars folkfest vid Djurgårdsbrunn på Djurgården, står TCS Lidingöloppet.

För att möta konkurrensen och behålla sin ledande ställning bland motionslopp har TCS Lidingöloppet utvecklat en ny varumärkesstrategi och en ny plattform, som också har resulterat i ett nytt varumärke. Det nya varumärket ska signalera att TCS Lidingöloppet både är nytänkande och inkluderande samtidigt som verksamheten vilar på stor erfarenhet och en lång tradition. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Vi har utvecklat en ny strategi och ett nytt varumärke för att tydligare visa att vi erbjuder utmaningar för alla där vi använder naturen som vår arena. Vi vill upplevas som så uppdaterade, inkluderande och breda som vi faktiskt är för att locka både motionärer och elitlöpare, säger Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef för TCS Lidingöloppet.

Ny logotype och varumärkesstrategi

TCS Lidingöloppet har tagit fram en ny logga och en ny varumärkesstrategi också. Det nya varumärkesarbetet utgår från Lidingöloppets vision: ”Med naturen som arena utvecklar vi hållbara upplevelser där hälsa, glädje och utmaning står i fokus” och Lidingöloppets kärnvärden: naturen, en utmaning för alla och folkhälsa.

– Det nya mjukare varumärket med en stiliserad skogsstig signalerar TCS Lidingöloppets kärnvärden på ett bra sätt, säger Roland Bägén, marknads- och kommunikationschef för TCS i Norden, som är titelsponsorer för TCS Lidingöloppet.

Varmärkesstrategin och den nya logotypen har tagits fram av reklambyrån Blomqvist under ledning Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef för TCS Lidingöloppet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *