Bodals sjuor vidare till final i vetenskapstävling

Lidingö20 maj 2019 kl 06.41

I förra veckan deltog elever från årskurs sju i Bodals skola i regionstävlingen av Enlightening lmagination, en nationelI och internationelI vetenskapstävling. Tävlingen syftar till att stimulera det kreativa tänkandet genom tillämpning av matematik, naturvetenskap, teknik och designprinciper.

Eleverna som deltog fick i uppdrag att skapa en konstruktion som möjliggör eller genomför utforskning på månen. Modellen skulle innehålla minst två rörliga delar och eleverna skulle använda sig av tekniska och vetenskapliga principer så som växlar, vevar, hävstänger/spakar med mera. Bedömning skedde utifrån tekniska lösningar, kreativitet, konstnärlighet och samarbetsförmåga

För Leyla och Saima i klass 7 A, som tävlade med sin konstruktion Ultimate Rock Finder, och Pernilla och Felicia från klass 7 B som ställde upp med sin idé Rymdkyrkan slutade tävlingen med vinst. Nu är paren i svensk final och ska göra varsin film där de, på engelska, berättar om och visar upp sina konstruktioner. De fem vinnande bidragen i riksfinalen får delta i lnternational Math and Science Creativity Competition (IMSCC) i Seoul, Sydkorea senare i höst.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *