Black Knights-spelaren från ön

Sport13 augusti 2022 kl 03.591

Johanna Aspenberg har bott på Lidingö större delen av sitt liv. När passionen för amerikansk fotboll växte fram under tonåren, valde hon att spela för en av Stockholms största klubbar. Stockholm Mean Machines. Laget började senare att falla isär långsamt på grund av avhopp. Det fanns inget val längre. Antingen hitta en ny klubb eller sluta spela. Aspenberg tog beslutet att flytta till Örebro. Där finns ett av landets mest framgångsrika fotbollslag: Örebro Black Knights.

Under sitt namn har hon en mängd olika medaljer och priser. Tillsammans med Black Knights har hon bidragit till fyra SM-silver i rad. Aspenberg spelar D-line. Det är en defensiv position som kräver mycket kunskap och viljestyrka. Amerikansk fotboll är en lagsport i högsta grad, men trots det har Aspenberg själv fått fina priser för sina laginsatser. Åren 2020 och 2021 vann hon "årets D-line" och även "årets O-line" 2021. Det betyder att hon fick högsta betyg i två helt olika positioner. Både i offensivt och defensivt spel. En mycket imponerande prestation.

Johanna Aspenberg

Senast var Aspenberg i Vanda, Finland, för att tävla i VM med landslaget mellan 30 juli till 7 augusti. Där fick resan tyvärr ett bittert slut. Damerna lyckades inte vinna någon av de tre första matcherna och fick nöja sig utan medalj. Även om förlusten är ett faktum så är Aspenbergs CV med landslaget bra. År 2019 vann hon EM-silver i Leeds och lyckades ta hem guldet i "Finnkampen".

Nu är Johanna hemma igen på Lidingö och värmer upp inför kommande säsong. I en intervju med Lidingö Nyheter nämner hon att ögonen nu är riktade mot USA. Sportens hemland. Redan i januari kan hon göra debut i San Diego Rebellion om allt går som det ska.

Vi på redaktionen önskar dig lycka till!

Kommentarer

 1. Rätt är n
  2020 D-line
  2021 O-line
  2022 D-line
  Jag hade tyvärr skrivit fel år ovan är helt rätt
  Tack för den fina artikeln
  Monica

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *