Bildrebusjakten november

Bildrebusjakten1 november 2020 kl 00.482

Nu börjar Bildrebusjakten och kommer att pågå i ett år. Den består av tolv månadstävlingar med tio frågor i varje tävling. Denna månad börjar vi traditionellt med några bildgåtor. Här gäller det att lista ut var bilderna är tagna. Några känner du säkert igen direkt, men andra kan vara svåra, eller väldigt svåra.

Första pris är en presentcheck på 1000 kr denna månad. Dessutom lottar vi ut tio stycken kåseriböcker av Inger Grimlund bland de deltagande bidragen. 

Du deltar genom att svara på frågorna, skriv din e-postadress och tryck på skicka (längst ner på sidan) Deltagaravgiften är 100 kr, som du betalar på Swish nr 123 253 55 99 och skriv ditt namn. Senast den 30 november vill vi ha ditt svar. Om flera har fått alla rätt skickar vi dessa en utslagsfråga. Därefter presenteras vinnaren och de rätta svaren i tidningen. Nästa tävling kommer den 1 december. 

Vill du bidra med en fråga? Skicka in din bild (och facit) så kan du vara med och skapa nästa månads rebusjakt: info@lidingonyheter.se

Vill du skriva ut en pdf med frågorna så finns den här:

Bildrebusjakten är ett samarbete mellan Lidingö  Nyheter och Hembygdsföreningen på Lidingö. Fotografer denna månad: 
Bengt Jansson, Henry Duhs och Andreas Lindberg. 

1. Är det här verkligen en skola? I så fall vill vi veta de fem bokstäver som står före "skola".

2. Här går många förbi. Stanna upp och räkna hur många olika färger det finns här?

3. Den här stenen kanske du känner igen. Men vilket postnummer gäller här?

4. Här vill vi veta namnet på närmaste gård.

5. Vad är klockan? brukar man fråga. Vi undrar: Var är klockan? Rätt svar är att med ett ord på två bokstäver beskriva vad man säljer här.

6. Ta en promenad. Men i vilken stadsdel finns dessa trädkramare?

7. Höj blicken. Denna mast syns på långt håll. Husnumret till huset där masten sitter, tack.

8. Här var vi ute på natten och fotograferade vägskyltar. Var var vi när bilden togs, svara med vilket år huset till höger om fotografen byggdes?

9. Enkelt för dig som har varit med i Bildrebusjakten förut, kanske? Vi återanvänder här en gammal fråga och plats. Vilken linje går här?

10. Historisk bild. Denna byggnad finns inte mer. Men här finns ett matnyttigt ställe numera. När töms postlådan utanför dörren en måndag?

Kommentarer

  1. Lite trist att man endast kan betala med swish. Såg idag att Bildrebusjakten hade börjat. Måste ha missat inlägget på Facebook. Men saknar swish så jag står över iår.

    1. Hej Birgitta! Ja, Swish har blivit mer vanligt, men alla har inte det. Alla har heller inte en smart phone, vilket kommer att behövas i Bildrebusjakten. Så den är numera mer digital än tidigare. Vi har tagit de besluten för att minska administrationen och ändå kunna anordna en tävling, vilket efterfrågas i dessa Coronatider. Men om du betalar 100 kr på bg 440-4778 100 kr och skriver ditt namn, mobilnummer och mejladress, samt ”Bilrebusjakten” så får du också vara med.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *