Bildrebusjakten april: Trappor

Stadshusets trappor känns lätt igen, men det finns fler trappor på ön. Kan du lista ut var de finns? Ta dig dit och räkna stegen. Det är månadens tävling.
Bildrebusjakten2 april 2021 kl 04.471

Bildrebusjakten fortsätter. Varje månad presenteras nya bildrebusar. Denna månad kommer du som tävlar att få lite bättre motion eftersom temat är TRAPPOR. Här gäller det att lista ut var bilderna är tagna, men inte nog med det, svaren ska vara antalet trappsteg. Så för att få alla rätt måste alla trappsteg vara rätt sammanräknade.

Du deltar genom att svara med en summa, skicka in formuläret som finns här nedan och betala in 99 kr på Swish nr 123 253 55 99 och skriv ditt namn och epostadress. Senast den 30 april vill vi ha ditt svar. Om flera har fått alla rätt skickar vi dessa en utslagsfråga, samtidigt presenteras svaren i tidningen. Vinnaren presenteras när en sådan är utsedd. Nästa tävling kommer den 1 maj. 

Första pris är en presentcheck från en Lidingöbutik, värd minst 1 000 kr denna månad. Dessutom lottar vi ut tio stycken böcker bland de deltagande bidragen. 

Här kan du ladda hem månadens tävling som en utskriftsvänlig pdf i A4-format:

1.Till detta smultronställe kommer du från bränd mark till ekorrmat. OBS! Som framgår av bilden finns det en eller två avsatser. De räknas som ett steg. Det är alltså hela trappan som räknas.

2. Vandra vidare. Bakom ryggen på fotografen finns en liten trappa till, på andra sidan gångstigen. Den ingår inte.

3. Vägen till kunskap och hälsa. 

4. Denna trappa tar dig till en vänort. Varje avsats räknas som ett steg.

5. Leder till en station, nära bro. Avsatserna räknas också som steg. Bilden visar inte hela trappan, det vore för enkelt.

6. Här vandrar du från strand till strömförande vik. Det finns en trappa till cirka 40 m härifrån, som du måste ta för att komma hit. Den räknas inte.

7. Lidingös längsta trappa, mellan fågelartat förvar och gård. 

8. Här vandrade nog trötta arbetare hem från Aga förr i tiden. Varje avsats räknas som ett steg.

9. Ledde förr till böckernas värld. Nu ska det visst bli något matnyttigt här uppe. 

10. Ny trappa sedan ett par år tillbaka, tack vare en villaägareförening på södra ön. 

11. Vägen till fickan.  

Så här räknar du trappstegen. Avsatser räknas som ett steg. Finns det flera avsatser blir det flera steg. Bilderna visar inte alltid hela trappan. Ofta har fotografen skurit bort några steg.

Har du räknat alla stegen? Summera och skriv svaret här:

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *