Bildrebusjakt i juli: Båtklubbar

Vilken båtklubb är det? Ja, det här är Breviks Båtsällskap, men det finns tio till att lista ut i månadens Bildrebusjakt.
Bildrebusjakten2 juli 2021 kl 05.08

Dags för en ny Bildrebusjakt. Nu är det dags att bege sig ut till några av öns båtklubbar. Vissa är stängda, men de flesta av dessa kan du komma till, åtminstone per fots. Vi är generösa med bedömningen av namnen på klubbarna. Ibland heter det "Segelsällskap", ibland heter det "Båtklubb", det är inte så noga. Utan det är platsen vi mer är intresserade av.

Livbojarna bär ofta klubbarnas namn, men de har vi retuscherat bort.

Vissa av ledtrådarna syftar på artiklar som varit med i Lidingö Nyheter tidigare. Så den minnesgode läsaren klarar nog detta lätt.

Precis som förra månaden så delar vi ut två priser. Det första får den första inlämnade rätta lösningen, det andra lottas ut bland övriga rätta lösningar. Priserna är en presentcheck var från en Lidingöbutik, värda 500 kr/st denna månad. 

Du deltar genom att svara på frågorna nedan. Deltagaravgiften är 94 kr på Swish nr 123 253 55 99 Glöm inte att skriva ditt namn och epostadress. Senast den 31 juli vill vi ha dina svar. De rätta svaren och vinnarna presenteras den 1 augusti. Nästa tävling kommer den 2 augusti.

Här kan du ladda hem månadens tävling som en utskriftsvänlig pdf i A4-format här:

1. Semaforen fäller man upp om man vill att Vaxholmsbåten ska stanna till.

2. Här låg en ångsåg förr i tiden.

3. Ute på ön till vänster finns Neptuniordern.

4. Lidingös minsta båtklubb?

5. Bredvid Klipp, mitt emot Hassel.

6. Båttvätt finns här intill.

7. En lång promenad leder hit.

8. Förkortas rumpa, på engelska.

9. När fotografen var här, stod grinden öppen, men du ser livbojen från stranden. På andra sidan, en klubb som inte är med i tävlingen.

10. Detta är nog den vackraste bilden, tycker redaktören...

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *