Bedrägeriförsök hos 90-åring

Öppna inte dörren! Släpp inte in någon obekant! Ring 112. Foto: Ingimage
Lidingö18 november 2020 kl 08.291

Kommunpolisen Pontus Oscarsson behöver hjälp med att försöka gripa den person/personer som lurar äldre personer på Lidingö.

Tisdagen den 17 november ringde en man till Berit (fingerat namn) och utgav sig för att jobba för Wasa kredit. Han sa att hon ansökt om ett lån. När Berit sa att det inte stämde sa mannen att hon då förmodligen blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Mannen skulle be Nordeas säkerhetsavdelning att skicka hem en person för att hämta Berits bankkort och pinkod för att avhjälpa problemet. Berit vidhöll att enbart hennes personliga bankman fick komma, annars skulle hon inte lämna ifrån sig någonting.

Cirka 45 minuter senare dök en man upp utanför Berits bostad men då Berits bankman inte var med sade hon att hon inte tänkte lämna ifrån sig någonting alls. Mannen gick slutligen därifrån tomhänt.

Ring 112 direkt om du råkar ut för det som 90-åriga Berit råkade ut för. Då har polisen en chans att vara hos dig om gärningspersonen kommer. Prata även gärna med dina äldre anhöriga om detta.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *