Bedragare stal från äldre kvinna

Foto: IngImage
Lidingö15 februari 2022 kl 12.101

I måndags eftermiddag begicks en stöld i hemmet hos en äldre kvinna i Herserud. En man ringer och uppger sig vara från polisen. Han ställer frågor som målsäganden har svårt att besvara varpå han säger att det strax kommer två poliser hem till henne istället. Två män kommer hem till kvinnan och när de sedan lämnar tar de med sig bland annat kontakter och smycken.

Kvinnan beskriver dem som två "stiliga" män i 35-års åldern, ljus hy, ca 175-180 cm långa och pratar utan brytning. De är iklädda kostym och är mycket vältaliga. Kvinnan reagerar på att de är väldigt trevliga och stiliga samt väldigt lika varandra, nästan som bröder eller tvillingar. Det var inget med dem som stack ut.

Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro. Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.

Kontrollera personen som ringer, skickar mejl eller ringer på dörren. Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

Vid pågående brott ring 112.

Pontus Enbom
Kommunpolis Liidngö

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *