Beach resort öppnar i Elfvik

Lidingö16 januari 2020 kl 06.114

En levande beach club med poolhäng året om, aktiviteter och naturnära relax utlovas när Ellery Beach House slår upp dörrarna i slutet av sommaren.

Skaparna bakom de populära hotellkoncepten Steam Hotel och Hotel Pigalle, i Västerås respektive Göteborg, startar ytterligare ett projekt – denna gång i Stockholm. Längst ut på Elfviks udde på Lidingö, tidigare Blue Hotel, öppnar Ellery Beach House med 124 hotellrum och möteslokaler med plats för upp till 300 gäster. Destinationen öppnar den 24 augusti och kommer att bli Stockholms första beach resort, komplett med egen bastubrygga, tre pooler, solsängar och två restauranger. Ambitionen är att skapa en levande beach club-känsla skriver ägarna i ett pressmeddelande.

Inspirationen kommer från 60- och 70-talets Palm Springs i allt från inredning, mat, drinkar, musik och konst i en lekfull miljö. Inomhuspoolen kommer att vara uppvärmd till minst 33 grader året om, vilket skapar möjlighet för beach club-häng även på vintern. Fullt utrustat med biljard, padelbanor, gym, löpspår och boulebanor utlovar ägarna till hotellet.

Källa: Thatsup

Kommentarer

 1. Absolut bedrövligt.
  Massa skog avverkad, denna vackra udde och känsliga kulturmiljö totalt förstörd av inglasade padel-boxar, och tendentiös lyx, som kommer vara helt ur tiden tämligen snart.
  Att på detta sätt spränga sönder klippor och avverka den tidigare så vackra tallskogen är oförlåtligt och borde aldrig ha tillåtits.
  Måste säga att jag grät när jag såg detta.
  Hur kunde staden gå med på denna massaker?

  1. Jag håller verkligen med dej Gunvor. Klimatkrisen har uppenbarligen ingen inverkan på skändningen av Lidingös natur med fullständigt orimliga lyxbyggen. De värsta är Iranska, Söderås, Gåshaga, Dalenum, Ravinen 22 och lyxvillor i klassen upp till 60 miljoner. Nu verkar politikerna ha dragit i bromsen då det gäller Centrum men de tidigare misstagen är oförlåtliga. Jag vill hänvisa till mina tidigare artiklar men främst Ravinen 22.Hur kunde detta få ske ? Vad skall hända nu ?

 2. Lidingö stad måste markera och rusta upp gångvägar och skyltning på Elfviks udde. Mycket är gravt nedgånget. Skyltningen t.ex.ser ut att vara från sjuttiotalet. Risken är annars att allmänningen i princip kommer att konfiskeras av vad som kan befaras vara en expansiv fastighetsägare.

 3. Håller med föregående bägge kommentarer.
  Förr i värden kunde man ströva i denna skog och det fanns en stig på allmänningen längst norr om udden en liten strand.
  Jag gick längs denna för några år sedan och då hade de i ”helikopterhuset” (gamla sjöpaviljongen) byggt en betongmur, och deras grannar i gula huset byggt ett staket ändå ut i vattnet, samt lagt ut bojar i vattnet! De hade också placerar ut stenbord och andra hinder på allmänningen. Fick höra att staden ålagt dem ta bort det.
  Naturstigen ska sedan ha tagits bort (!) av någon; antagligen någon vars tomt gränsar till detta naturreservat.
  Mina vänninor och jag provade att gå samma väg igen, häromdagen, men vi blev då anfallna av en ytterst förbannad ägare till det gula huset. Han kom ut med höjd knytnäve (mot fyra vänninor i 75-85 år åldern) och med hund. Han gastade att det var hans ”sjötomt”.
  Väl hemkomna tittade vi på fastighetskartan – hans tomt är nästan 100m från kusten och är endast en liten plätt runt själva huset.
  Dessutom var det en stängd grind rakt över vägen mot Elfviks gård.
  En sorglig utveckling!
  Inte ska väl våra gamla strövstigar privatiseras på detta sätt.
  Vi sa just det till varann, att vi nu kände oss som bortkörda indianer på vår ö.
  Ska det vara så?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *