Barnens helg på Lidingö – med publik

Sport1 oktober 2021 kl 04.04

Nu på lördag och söndag är det dags för barnens tävlingshelg på Lidingö. Lilla Lidingöloppet MTB körs på lördag den 2 oktober och på söndag den 3 oktober är sedan det dags för barnens löptävling i form av TCS Lilla Lidingöloppet. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Under den kommande helgen finns flera gyllene tillfällen för barn och ungdomar att komma ut till Lidingö för att tävla i mountainbike och löpning. Vi har lopp för de allra minsta knattarna samt för barn och ungdomar upp till 15 år. Vi hoppas kunna bjuda på folkfest nu när restriktionerna äntligen släpps fullt ut, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

För många barn är den kommande helgen en av årets höjdpunkter. I år erbjuds för första gången någonsin både löp- och cykeltävlingar under samma helg.

TCS Lilla Lidingöloppet
TCS Lilla Lidingöloppet startar klockan 09:00 på söndagsmorgonen med att 14 och 15‑åringarna springer en 6-kilometersbana. Sedan fortsätter tävlingarna för barn i olika åldrar ned till de som är 7 år gamla och avslutas klockan 12:40 då det sista av TCS Lidingö Knattelopp startar.

Lilla Lidingöloppet MTB
Lilla Lidingöloppet MTB körs på lördag den 2 oktober och riktar sig till barn i åldrarna 6 till 12 år. De yngsta mellan 6 och 9 år cyklar på en fartfylld bana som är 3 kilometer lång med start klockan 09:00. De äldre som är mellan 10 och 12 år cyklar 6 kilometer i två varv på samma bana vid Grönsta gärde med start klockan 09:30.

Datum:Lördag den 2 oktober, klockan 09:00-10:00
Datum:Söndag den 3 oktober, klockan 09:00-13:00
Plats: Grönsta gärde, det stora tältet vid TCS Lidingöloppets mållinje.
O.s.a.: Anmälan till christer.lidman@starshipcom.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *