Bara anställda har p-tillstånd

Stad & Politik26 februari 2019 kl 06.29

Av och till hör man Lidingöbor undra över stadshusparkeringen och svårigheterna för Lidingöborna att hitta parkeringsplatser. De flesta bilar som står där har ett parkeringstillstånd utfärdat av Lidingö stad. Lidingö Nyheter har tagit reda på vad som gäller.

Hur beskattas de kommunalanställda ifråga om fri parkering(parkeringstillstånd) eller parkering i garage, är en fråga som kommit in till staden från en av öns medborgare.

Lidingö stads kundcenter informerar om att all personal betalar för parkering, oavsett om det är inne i stadshusets garage eller på utomhusparkeringen. Det finns således inga parkeringsförmåner för stadens anställda utan alla betalar.  Enligt stadens kundcenter kostar det 250 kronor per månad att parkera inne i stadshusets varmgarage. Utomhus kostar det 250 kronor för tre månader, alternativt 500 kronor för ett helt år.

Kan då Lidingöborna också köpa sig parkeringstillstånd på utomhus-parkeringen för 500 kronor per år?

– Nej, de är förbehållna stadens anställda men det finns inga garantier för att de får plats på utomhusparkeringen. Parkeringsreglerna har tagits i stadens ledningsgrupp så det är inget politiskt beslut. Men vi försöker på olika sätt att få personalen att ta sig till och från arbetet på klimatsmarta sätt som att cykla, åka kollektivt eller promenera. Det är dock inte alltid som det av olika skäl fungerar och man måste ta bilen till och från arbetet, säger Ulf Petersson, pressansvarig i Lidingö stad.

Svaret på frågan är således att eftersom de anställda betalar för sina parkeringstillstånd, har de inte tillgång till fri parkering och förmånsbeskattas därför inte.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *