Augusti 2019

Dryckesguiden1 augusti 2019 kl 00.00

Välkommen till Dryckesguiden. Här presenteras varje månad ett rött och/eller ett vitt, eller rosévin och ibland tillsammans med ett portvin, en sherry, en öl eller någon annan dryck. Det sker normalt den sista dagen i månaden innan. Vi presenterar även viner från beställningssortimentet.
Dryckesguiden presenteras av Göran Borgenvik, vinkonsult på Lidingö. Om du vill komma i kontakt med skribenten för en vinprovning skriver du till goranborgenvik@gmail.com eller ringer 0733-31 53 38.

Art.nr 2690 Kung Fu Girl, 139 kronor. Årsmodell 2017och en 100 % Riesling från USA och Washington State som ligger i USAs nordvästra hörn. 90 % av vinerna från USA kommer från Kalifornien och resten från Oregon, Washington State delstaten New York, plus några till delstater och Kanada. Producenten Charles Smith startade sitt vinarbete 1990 efter att ha jobbar som turnéledare och manager i många år. Vinet  har en alkoholhalten på 12 % och sockerhalten är på 12 g/l. Doften är fruktig med inslag av liljekonvalj och mineral. Även smaken är fruktig och har härliga toner av päron och ananas. Ett perfekt vin till de kommande kräftskivorna under augusti och äter du surströming men inte vill dricka öl, nubbe eller mjölk till så prova detta vin, finns på Friggavägen nr 24.   
   
Art.nr 70578 GW :s Rosa för 99 kronor. Året är 2018 och alkoholhalten är på 12,5% och innehåller druvorna Syrah och Grenache. Vinet kommer från Frankrike och Languedoc-Roussillion, Pays d´Oc. Har du inte druckit rosé förut eller hittat någon bra rosé under den pågående sommaren, prova då denna, jag blev verkligen inte besviken. Vinet har en mycket bra balanserad sötma och härliga toner av hallon, smultron och lite grape i eftersmaken. Njut drycken som den är eller varför inte till en Grekisk sallad, https://www.zeta.nu/recept/grekisk-sallad-med-krutonger/.  Det bli bra giftemål. Vinet är beställningsvara, ta i när du beställer, vem vet, det kanske kommer en brittsommar!  Glöm inte att servera vinet vid en temperatur på 8-10 grader. By the way, snygg etikett!

Art.nr 78614 Bourgogne Les Ursulines, 139 kr. Året är 2017, vinet kommer från Frankrike och Bourgogne. Producenten Jean-Claude Boisset startade sin verksamhet 1960 och lade grunden till Boisset-gruppen som idag är den tredje största vinproducenten i Frankrike. Vinet har en alkoholhalten på 12,5% och har en sockerhalt på ca 3 g/l. 100% Pinot Noir ger en blåröd färg med toner av skogshallon, lingon och fat. Vinet har lagrats på fat under 14 månader på sin jästfällning. Funkar utmärkt att sparas upp till fem år, givetvis under förutsättning att den lagras på bästa sätt, svalt och mörkt! För dej som inte dricker öl, nubbe eller vitt vin till kräftorna, varför inte prova denna Pinor Noir! I skrivande stund finns 32 stycken buteljer att handla på Lidingö.Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *