Återvinn granen och soporna efter jul

Din gamla julgran kan komma till energismart användning efter jul. Foto: Andreas Lindberg.
Lidingö11 januari 2020 kl 07.00

Nu är julen över för den här gången och hemmet ska städas. Låt din julgran bli till el och dina sopor till återanvändbart material. Lidingö stad tipsar om hur du kan ta hand om ditt avfall på bästa sätt.

Tjugondag knut är här och det är dags att slänga ut julgranen. På Lidingö tar staden hand om och återvinner din gamla gran åt dig. Allt du behöver göra är att plocka bort pyntet och ställa ut din gran på bestämd plats så sköter staden resten. Fram till och med den 12 januari kan villaägare ställa ut sin gran vid tomtgränsen för upphämtning. För boende i flerbostadshus finns utmärkta uppsamlingsplatser där träden kan längas fram till och med den 19 januari.

Julgranarna som lämnas in åker till förbränning och blir till el och fjärrvärme. En julgran kan bli till el som räcker för att driva fyra maskiner med tvätt. Här kan du läsa mer om kommunens julgransupphämtning.

Sortera ut julen
Med julen kommer mycket avfall som påverkar sophämtningen. Det finns saker som du själv kan göra för att underlätta sophämtningen på Lidingö och samtidigt värna om miljön. Lidingö stad uppmanar boende på ön till att hålla efter runt omkring och se till att vägen är fri till sopkärl och soprum. Avfall bör även sorteras och lämnas på lämplig återvinningsstation. För mer information om sopsortering och hämtning se Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *