Årets vinnare av Fjäderpennan

Kicki Winnerstam (Rotary), Charlie Reich (åk 8), Clara Rhodin (åk 9), Ellen Bäckström (åk 8), Anne Dalén (Rotary).
Lidingö3 januari 2024 kl 04.221

Årets Fjäderpenna har utsetts på Högsätra skola där Clara Rhodin från åk 9 blev vinnaren i högstadiet med novellen Brödbäraren. Fjäderpennan är en poesi- och novelltävling som skolan har drivit i sex år och där alla elever oavsett ålder uppmuntras att delta. Årets tema var ‘hemlighet’ och Claras bidrag var en gripande historisk skildring med tidstypiskt språk där hemligheterna handlade om mod och medmänsklighet uttalat eller mellan raderna. ”Jag tycker om att försöka göra en skillnad och påverka även om det inte är i min tidsepok” berättar Clara efter vinsten.

Charlie Reich kom tvåa i tävlingen med bidraget Spring Tony, spring! och Ellen Bäckström kom trea med sitt bidrag Vid kanten av stupet, båda från åk 8.  

Lidingö Rotaryklubb sponsrar tävlingen i högstadiet och sitter även med i juryn. “Vi är stolta över att kunna bidra och vara med och samarbeta i en tävling där man uppmuntrar skrivandet och läsandet bland elever” säger Anne Dalén från Lidingö Rotaryklubb. 

Lidingö Rotaryklubb har ca 85 medlemmar och är aktiva i olika lokala projekt såsom miljö, mentorskap för entreprenörer, Vänverksamheten (prata svenska-vänner), stöd för utbildnings- och ungdomsfrågor som bl a musikskolan och Fjäderpennan. Rotary erbjuder även stipendium och utbytesprogram för ungdomar 15– 19 år.  

Anne Dalén, Lidingö Rotaryklubb

Kommentarer

  1. Stor grattis till vinnarna! Kul att ungdomar i högstadiet uppmärksammas för bra insatser.
    Även Rotarys insatser förtjänar beröm.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *