Årets Företagare och Årets Unga Företagare på Lidingö 2023 utsedda!

Cecilia, fjärde från vänster, med del av sitt team hos SaraCecilia .
Näringsliv26 maj 2023 kl 03.47

Fredagen den 12 maj överraskade styrelsen i Företagarna Lidingö och stadens näringslivschef Malin Rosenqvist årets företagare på ön i en livesändning. Två mycket överraskade och glada pristagare fick ta emot hyllningar, blommor, diplom och en fin prispokal. 

Årets unga företagare Lidingö 2023 – Charlotta Lindh, smyckesföretaget Sparv Accessories


Smyckesföretaget Sparv erbjuder smycken i en minimalistisk och skandinavisk design som adderar det extra till en stil eller ett tillfälle. Sedan starten har man haft ett väldigt starkt fokus på att ha så nöjda kunder som möjligt och Sparvs långsiktiga vision är att bli det ledande smyckesföretaget inom sin nisch och på sina fokusmarknader. Idag säljer Sparv smycken till Sverige, Danmark, Finland och övriga EU genom egen hemsida www.sparv.se. Sparv har sitt kontor i Dalenum. 

Av motiveringen till Charlottas utmärkelse framgår bl a: 

… ”I år ger vi priset Årets Unga Företagare till en företagare som 2019 sa upp sig från en trygg anställning och sålde sin lägenhet för att satsa allt på sin dröm. Vår unga företagare satt sent på nätterna i sitt kök och slog in beställningar, tyst så inte dottern skulle väckas. Två år senare hade företaget ett externt lager, sin första anställd och grundaren kunde ta ut lön på företaget. Med en omsättning som går från klarhet till klarhet med högt satta mål inspirerar årets unga företagare till att våga satsa på sin entreprenörsdröm…” 


Charlotta, Sparv
: Så kul att bli uppmärksammad för vårt arbete. Jag driver Sparv tillsammans med min man Anton och vi är verkligen jätteglada över detta pris. Vi älskar att bo och driva företag på Lidingö, så känns verkligen jättekul.

Årets Unga Företagare Charlotta Lindh med sin man Anton som hon driver Sparv tillsammans med.


Årets Företagare Lidingö 2023 – Cecilia Grahn, modebutiken SaraCecilia 

Modebutiken Saracecilia erbjuder något för kvinnor i alla åldrar, allt i en handplockad mix av bland annat kläder, skor och smycken samt en stor second hand-avdelningMan strävar efter att fortsätta att alltid vara relevanta, ge bästa servicen och göra rätt saker, som att jobba med t ex återbruk. Du hittar butiken på Sagavägen 8 och online på www.saracecilia.se.

 
Av motiveringen till Cecilias utmärkelse framgår bl a: 
…”En lokal profil som har en varm och generös relation till kunder och medarbetare. En företagare som har vågat satsa på en fysisk lokal butik med flexibla öppettider för kunder och events, parallellt med e-handel. Årets företagare parerade pandemin med bravur, bland annat tack vare ett arbete i sociala medier som sticker ut, inspirerar och engagerar. Innovativt, direkt och träffsäkert. Butiken har på senare tid utökats med en stor sektion för återförsäljning av second hand-kläder – även det föredömligt kommunicerat i sociala medier.”… 

Cecilia, Saracecilia: Jag är verkligen jätteglad för denna utmärkelse som jag delar med mitt team i butiken. Vi älskar vår butik och våra kunder! Varmt välkomna in!  Det går att se sändningarna på Företagarna Lidingös sociala medier. Företagarna Lidingö kommer att presentera årets båda vinnare på ett mingel i augusti och på mässan i stadshuset den 30 september – så håll utkik för mer info.

Grattis igen Charlotta och Cecilia!

Styrelsen, Företagarna Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *