Årets Fjäderpenna utsedd

Anne Dalén (Rotary), Clara Rhodin (åk 8), Vera Jaeger (åk 9), Matseliso Carlberg (åk 8), Kicki Winnerstam (Rotary)
Lidingö27 december 2022 kl 03.21

Högsätra skola har återigen genomfört sina poesi- och novelltävlingar i deras olika årskullar där vinnarna presenterades i slutet på terminen.  En av deltävlingarna är novelltävlingen i högstadiet där Vera Jaeger blev utsedd till vinnare med bidraget ‘Livets Kompass’. 

Vera går i åk 9 och har skrivit ända sedan hon kan minnas. ”Jag har alltid tyckt om att läsa och skriva mycket och känner ett lugn med det”, säger Vera. Hennes talang går inte att missa men själv berömmer hon sina svensklärare på högstadiet som hon tycker bidragit till hennes sätt att skriva. Delad andra plats var Matseliso Carlberg med ’Det är inte mitt fel’ och Clara Rhodin med ’Någon annan’, båda från åk 8. 

Vera Jaeger, vinnare av årets Fjäderpennan.

Det är femte året i rad som Högsätra Skola håller sina poesi- och novelltävlingar. Tävlingar där man vill lyfta fram och uppmuntra skrivandet och läsandet bland alla elever och som även skapar en gemenskap på skolan då alla är inkluderade och får chansen att vinna litteraturpris, oavsett ålder. 

I år har Lidingö Rotaryklubb  gått in som sponsor för novelltävlingen i högstadiet och sitter även med i juryn. ” Vi är stolta över att kunna bidra till denna litterära uppmuntran på lokal nivå och kunna lyfta fram dessa unga talanger” säger Anne Dalén från Lidingö Rotaryklubb.

Lidingö Rotaryklubb har cirka 85 medlemmar och är aktiva i olika lokala projekt såsom miljö, mentorskap för entreprenörer, Vänverksamheten (prata svenska-vänner), stöd för utbildnings- och ungdomsfrågor som bla musikskolan och fjäderpennan osv. Lidingö Rotaryklubb är en av över 46 000 rotaryklubbar runt om i världen och är en organisation som är aktiva i humanitära insatser, miljön och arbetar för att främja samförståndet, goodwill och fred i världen. Rotary erbjuder även stipendium och utbytesprogram för ungdomar 15 - 19 år.

Anne Dalén

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *