Årets arbetslag och årets pedagog utsedda

Stad & Politik18 januari 2022 kl 04.20

Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2021 delades ut via en digital tillställning från stadshuset den 13 januari. En lärare och ett arbetslag fick dela på prissumman på 30 000 kronor. Vinnarna överraskades på sina respektive skolor där de tittade på livesändningen.

Under hösten har det varit möjligt att nominera pedagoger och arbetsgrupper till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse. Av de nomineringar som kom in från kollegor, elever och vårdnadshavare, valdes tre pedagoger och tre arbetslag ut som finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag. Den 13 januari presenterades vinnarna vid en digital tillställning från stadshuset.

Årets arbetslag blev Breviks förskola, avdelningen Blåsfiskarna och till Årets pedagog utsågs Yvonne Skorsdal på Klockargårdens skola. Vinnarna fick ta emot blommor, diplom och en check på 15 000 kronor per kategori.

- Kvalitet är A och O om våra barn och unga ska få den bästa tänkbara utbildningen och kunna nå sina drömmars mål. Årets vinnare är föredömen att lära och inspireras av, säger Suzanne Liljegren (L), utbildningsnämndens ordförande.

Hederspris delades ut till Madeleine Diwing, förskollärare och resurs på Sticklinge skola och Gunilla Pedersen, förskollärare på Ljungbackens skola.

- I år valde vi att dela ut hederspris till Madeleine och Gunilla som visar ett imponerande engagemang och en passion för både undervisning och eleverna långt upp i åldern. När många av oss trappar ner i karriären så växlar de upp och är förebilder för oss alla, säger Ulrika Strandberg, förvaltningschef lärande- och kulturförvaltningen.

Stort grattis till vinnarna och till de övriga finalisterna som var Peter Söderman, idrottslärare på grundsärskolan, Andreas Lundvall, lärare på Torsviks skola, Källängens skolas fritidsklubb och Emma Eriksson och Josefin Wahrén, bildlärare på Lunagymnasiet.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *