Årets ängel till Rädda Barnen

Lidingö30 maj 2019 kl 07.10

Det är jubilerande Rädda Barnen som blir årets mottagare av Lidingö stads utmärkelse Årets ängel. Årets ängel, som utses av en jury, uppmärksammar insatser inom kultur, idrott och hälsa.

Juryns motivering till årets mottagare lyder:
 I 60 år har Rädda Barnen på Lidingö arbetat för barnens rättigheter. De senaste 30 åren med utgångspunkt från FN:s Barnkonvention, en konvention som nästa år blir till lag. Internationellt står Rädda Barnen inför ett jubileum. I 100 år har de stått på barnens sida i kamp mot krig, förtryck, våld och kränkningar. I samma anda har Rädda Barnen på Lidingö, med konst, kultur och idrott som verktyg, arbetat för barnens självklara rätt att leva och utvecklas fritt. Genom satsningar som Ung konst, Språkvänner för nyanlända och arbetet med High Five, för tryggare idrottsföreningar, utdelas Lidingö stads utmärkelse Årets Ängel 2019 till Rädda Barnen Lidingö.

Lidingö Rädda Barnens ordförande Jenny Ahnell tar emot utmärkelsen i samband med nationaldagsfirandet på Millesgården den 6 juni. 

– Vi är oerhört glada och hedrade att Rädda Barnens viktiga arbete uppmärksammas på detta sätt. Sedan starten 1959 har vi kämpat för barns rättigheter - varje dag, världen över - vi har bara haft lite mer fokus på Lidingös alla barn. Vårt engagemang skulle inte vara möjligt utan de volontärer som jobbat med oss under åren. Denna fina utmärkelse är till alla dem som på olika sätt bidragit till att vi kan fortsätta kämpa för att göra barnens röst hörd, säger Jenny Ahnell.

Utdelning på Millesgården
Utdelningen av Årets ängel kommer traditionsenligt att hållas i samband med stadens nationaldagsfirande på Millesgården. Årets nationaldagstalare är kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och under årets konsert sjunger och spelar Erik Winqvist, Tobias Grenholm och Simon Forsman svensk musik som passar för Nationaldagen. Konferencier är Filip Svanberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande och John Svensson, kulturchef. Det är fri entré hela dagen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *