Arbetslösheten sjunker kraftigt på Lidingö

Lidingö14 mars 2022 kl 04.52

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet på Lidingö, skriver nyhetssajten Newsworthy. Även i hela Stockholms län sjunker arbetslösheten.

Under februari månad rapporterade Lidingö en total arbetslöshet på 4,1 procent. Det är en minskning jämfört med samma tidpunkt i fjol (−1,6 procentenheter). Även i Stockholms län sjunker arbetslösheten betydligt.

Sett till antalet personer betyder det att fyra av 98 invånare i åldern 16 till 64 år i Lidingö kommun var inskrivna som arbetssökande (1 283 färre än i februari i fjol).

Det är tionde månaden i följd som arbetslösheten i Lidingö är lägre än den var under samma tidpunkt året innan. Den nuvarande arbetslöshetsnivån är därmed den lägsta sedan februari 2020.

Lidingö är inte den enda kommunen i Stockholms län där arbetslösheten går nedåt. Vi ser, i själva verket, just nu en nedgång i samtliga kommuner. Störst är minskningen i Sigtuna där arbetslösheten sjunker med 2,3 procentenheter.

Lidingö hade redan tidigare lägre arbetslöshet än snittet i hela Stockholms län och nu växer klyftan (4,1 procent i kommunen, jämfört med 6,7 procent i hela länet). Ekerö har den lägsta arbetslösheten i länet (3,2 procent), medan Botkyrka och Södertälje har den högsta (12,0 procent).

I riket som helhet sjönk arbetslösheten i februari jämfört med året innan (−1,5 procentenheter) och ligger nu på 7,2 procent. 287 av 290 kommuner har lägre arbetslöshet i dag än för ett år sedan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *