Är ni rädda om era döttrar och söner?

Foto: Peter Eklund, Mostphotos
Debatt5 maj 2021 kl 04.214

Igår vid halv fem-tiden, på väg hem från jobbet, upp mot Torsvik från Lidingöbron, låg en A-traktor med två unga kvinnor/tjejer i snett framför vår bil. Den vinglade fram och tillbaka över två filer och när vi kom närmare såg vi att föraren lutade sig mot passageraren för att se på något intressantare än trafiken, i passagerarens mobil. När vi försökte göra föraren uppmärksam på att hon höll på att vingla, satte hon upp fingret och båda gapskrattade. Det var tur att ingen hade mer bråttom än vi, då hade det nog blivit en rejäl kollision.

Snälla föräldrar till barn med A-traktor, för de är ju faktiskt barn och är ute i trafiken bland andra, åk med dem ibland och se hur de beter sig! Innan det händer allvarliga och tragiska olyckor. Det är inte första gången vi ser hur förare av dylika fordon inte har koll på trafiken utan föredrar att se vad som händer i mobilen istället. Helt livsfarligt!


Irene Borgenvik och
Göran Borgenvik, Poliskommissarie

Kommentarer

  1. Kan bara hålla med. Jag har själv fått hoppa åt sidan och putta med mig min son för att en A-traktor kom körandes i fel körbana nere vid tennishallen vi lidingövallen. Föraren tyckte väl att det väl rimligare att ta fel körbana än att bromsa. Bor nära en korsning med stopp-påbud, sällan a-traktorerna stannar där utan slänger sig mer än gärna rakt ut på 60-sträckan.

  2. Var med om något liknande här förleden. En A-traktor med två gossar som körde i 30 på Norra Kungsvägen vid Lidingövallen och orsakade en kö, i vilken jag låg först efter dem. De svänger sedan, utan att blinka, över åt höger ned förbi Canadahusen i över 50 (!), där det är 30. De kör zig-zag mellan eget och mötande körfält. De tvärbromsar plötsligt på mittlinjen och kastar ut en stor soppåse och kör sedan vidare.
    Som sagt, föräldrarna har uppenbarligen råd med en bil åt dem, men inte tid med någon uppfostran. Sådant kan ofta sluta väldigt illa.

  3. Är mycket oftare med om äldre bilförare som håller väldigt höga hastigheter på Lidingö. Det är hemskt. Föreslår att barnen åker med sina föräldrar så att de ser det. Sedan brukar det gnällas då fartkontroller sker. Den officiella orsaken till gnället brukar vara att poliserna ska koncentrera sig på andra brott.

  4. Hej,

    Undrar om det inte kastas sten i glashus i denna artikel. Hur ofta ser vi inte mobilpratande fortkörare hålla hastigheter ibland dubbelt det står på skylten. Då pratar vi inte om mopedbilar längre utan om SUVar som orsakar större skada.
    Jag hoppas att alla kan hålla sig till trafikreglerna utan att vi behöver diskriminera fordon eller åldersgrupp

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *