Är det dessa som är vår framtid?

Debatt30 mars 2020 kl 14.414

Jag vill rikta en känga till föräldrar till pojkar, i synnerhet i högstadiet, i Torsviks skola. I dessa Coronatider sitter skyltar i affärer etc. uppe om hur vi ska hålla avstånd från varandra i t.ex. affärer. I dag måndag var jag och en annan äldre kvinna, tillsammans med några andra kunder inne i en affär i Torsvik. Vi höll rejäla avstånd och undvek att prata direkt mot varandra och mot personalen.

Efter en liten stund kommer det in ett tjugotal barn och ungdomar som är elever på Torsviks skola. Barnen lyssnade direkt när vi bad dem visa hänsyn, medan de äldre, enligt uppgift niondeklassare, gjorde tvärtemot och provocerade oerhört. När vi lämnade butiken, hostade dem demonstrativt emot oss.

Är det dessa som är vår framtid? Har de själv inga mor- eller farföräldrar eller andra anhöriga med någon sjukdom? Jag blir uppriktigt förbannad och ledsen över den brist på respekt och hänsyn de visade. Det är snarare ren illvilja det handlar om. Det är riktigt sorgligt att de inte förstår att vi alla som betalar skatt, även vi äldre, behövs mer än någonsin i dessa tider.

Snälla ni föräldrar till pojkarna, tala allvar med dem så att de förhoppningsvis begriper. Tack alla flickor som inte deltog i detta och även till de yngre pojkarna som skötte sig.

Kommentarer

  1. Snälla, använd kameran på mobilen och ta bilder så vi kan se vilka dessa ynglingar är. Detta beteende är helt oacceptabelt och absolut värt att följa upp.

  2. Vad förväntar ni er av detta slödder ?

    Först skidresa till italiensks alperna och nu strax till de svenska fjällen .

    Med sådana föräldrar kan nog barnen inte förväntas visa hänsyn .

    Palmon Hult

  3. Det stämmer. det är faktiskt en brottslig handling som dessa tuffa killar gjort och utsatt samtliga i butiken för. Kameran nästa gång så får vi tag på dem snabbt. Både Lärare, rektor, lidingö borna och många fler.

  4. Lidingöföräldrar klarar inte att uppfostra sina barn – de är likadana själva. De skickar sina bortskämda barn till Alperna. Rikas vulgära livsstil är det största hotet i coronatider. Kära överklass – tack för 77 coronasmittade på Lidingö./Anders Andersson.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *