Äntligen start på Bryggan

Lidingö1 maj 2020 kl 19.371

Den 29 april öppnade Restaurang Bryggan i Gåshaga.

– Det kändes som det blev succé, säger nya restaurangägaren Oskar Brobacke nöjt. Det var fullt hus, i enlighet Corona-regler, och vår Lidingöstjärna Quint var på plats. I kväll har vi också fullbokat och vi hoppas att det håller i sig. Under maj kommer vi att ha öppet från onsdag till söndag och under sommaren kommer det att vara öppet alla dagar.

– Jag hoppas att många både Lidingöbor och Stockholmare hittar hit i sommar. Här kan gästerna sitta och äta vid vattnet och titta på båtarna - en helt underbar miljö, säger Oskar.

För de som inte har möjlighet att komma hit kommer vi att öppna upp för Take away. Vår meny är av den klassiska stilen, med mycket gröna rätter eller grönt i kombination med kött- eller fisk.

Oskar har tidigare drivit restauranger på ön, Millesgården, Långängen, Pier 16 och Elfviks gård och nu alltså Bryggan.

– Jag la handpenningen på restaurangen den 10 februari -– då hade jag hört talas om Corona för första gången. Den 1 mars när jag slutbetalade och fick nycklarna i handen var Corona ett faktum i Sverige.
Oskar tillägger att man måste väl vara lite galen, men det kändes som det var för sent att bromsa.

När det väl var klart och jag berättade för omvärlden fick jag enorm uppbackning från vänner och Lidingöbor som skrev sms, hejarop på både facebook och instagram. Andra ringde och talade om hur glada de var att jag var tillbaka på ön – jag blev nästan gråtfärdig.

– Vid renoveringen av Bryggan valde vi självklart andra Lidingöföretag, för att stötta öns lokala företagare och även matleverantörer, viktigt i dessa tider att vi alla stöttar varandra, avslutar Oskar som även ser fram emot en sommar med det allra bästa väder.

Kommentarer

  1. OMG hur gott va inte det här!
    Idag åt jag lunch på bryggan, det fick bli det vegetariska alternativet. Jag lyssnade på en podd medan jag åt och njutningen av min fina välkomponerade rätt med färsk potatis guld glaserade morötter bönor tog min matupplevelse till en härlig nivå.
    Tack för trevligt bemötande!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *