Äntligen en tredje vaccindos – också till vårdpersonalen

Vaccinbussen står nu utanför Stadshuset varje onsdag och torsdag.
Debatt28 oktober 2021 kl 15.55

Senkommet, men välkommet. Regeringens besked att vi får starta vaccinera den breda allmänheten med en tredje vaccindos är viktigt. Om Liberalerna fått råda skulle det ha kommit tidigare, men i Region Stockholm står vi beredda. Inom en timme från att beskedet kommit hade vi öppnat bokningen för personer över 65 år.

Äldre personer är mer sårbara för covid-smittan och var bland dem som vaccinerades först. Därför är det viktigt att de står först i kön för att få en påfyllnadsdos. Så snart sex månader har gått från dos 2, är det dags. Personalen på äldreboenden, i hemtjänst och hemsjukvård på Lidingö är också högt prioriterade. Men även personalen i sjukvården, som stått och står i frontlinjen i kampen mot pandemin, och där många vaccinerades för mer än sex månader sedan, måste snabbt få sin tredje vaccindos.

Organisationen är riggad för att ge den tredje dosen: På vaccinmottagningar med bokad tid, drop in på någon av regionens tolv vaccinationsbussar eller på den egna vårdcentralen på Lidingö.

Pandemin är inte över. Viruset är fortfarande ett hot. För att värna vår hälsa och frihet är vaccinet vårt viktigaste vapen.

Anna Starbrink (L)
hälso- och sjukvårdsregionråd, Region Stockholm
Amelie Tarschys Ingre (L)
vice gruppledare, ledamot folkhälsoberedningen Region Stockholm
Lena Hallerby (L)
Ersättare regionfullmäktige, Region Stockholm
Bertil Östberg (L)
Ledamot stöd- och omsorgsnämnden, Lidingö stad
Suzanne Liljegren (L)
Kommunalråd och ordf. utbildningsnämnden Lidingö stad


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *