Äntligen är skulpturen på plats!

Rutschkanan, som också är ett konstverk har fått sin plats i den nya lekparken i Dalénum.
Lidingö25 november 2020 kl 05.571

I dagarna invigs en ny lekpark i Dalénum och då kommer skulpturen "Konstruktion" av konstnären Ulf Rollof äntligen till användning. JM köpte in den för tolv år sedan och den har sedan väntat på att få en lämplig lekplats att placeras i. Men nu är det dags och en bättre plats är det svårt att hitta till den 13 meter långa konstruktionen.

Den nya lekplatsen ligger mellan Larsbergs brygga (Dalénumbryggan) och Fyrtornet, det stora 22-våningshuset i Dalénum. Intill lekplatsen finns en grillplats och även ett utegym.

Precis intill Fyrtornet i Dalénum finns lekplatsen.
Ulf Rollof, konstnären bakom skulpturen "Konstruktion" och framför "Under" en stor vit bläckfisk. Från utställning på Millesgården 2008. Foto: Lidingösidan.

Kommentarer

  1. Lekskulpturen ”Konstruktion” av den internationellt erkände konstnären Ulf Rollof inköptes 2009 av JM via Millesgården. Det var under pågående planprocess 2008 som möjligheten uppstod då landskapsarkitekt Ulf Nordfjell uppmärksammade konstverket i samband med utställningen ”Under” på Millesgården samma år. Lidingö stad och JM var alla överens om att konstverket måste köpas in till Dalénum, något som även befästes i gestaltningsprogrammet för området. Jag fick förmånen att för JMs räkning förvärva detta unika konstverk för en framtida placering i Agaparken, den avslutande västra delen av Dalénum. Det är mycket glädjande att ”Konstruktion” nu äntligen, efter ett drygt decennium, har kommit på plats. Stort tack till landskapsarkitekt Ulf Nordfjell och Eva Pestmalis, och inte minst till konstnären Ulf Rollof, som gjorde detta möjligt. Och Lidingöbor – jag hoppas att ni förstår vilken unik konstskatt vi har fått på vår ö!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *