Ännu en gång seger mot serieledarna!

Bild från Vikings tidigare möte med Iron.
Sport8 februari 2020 kl 07.29

Vet inte hur många gånger som Lidingö ställts mot laget som leder tabellen denna säsong, men nog är det tre à fyra gånger?

I bortamatchen mot Iron hände det igen och ännu en gång blev det seger 3-1 (1-0)(1-1)(1-0) skott: 30-31. Matchen var som helhet jämn, men där ett disciplinerat Lidingö spelade smart. Spelmässigt nådde inte matchen några större höjder.

Bild från Vikings tidigare möte med Iron.

Avgörandet kom på ett något överraskande sätt, när Lidingö fick en fem minuters utvisning mot sig! Jo, då gjorde Fredrik Klassenius 3-1(47:28)! Utvisningen var mer en olyckshändelse än en tackling, men tyvärr fick Irons spelare den värsta smällen när spelarna krockade, och han träffades i huvudet så det var inte mycket att säga. Domaren följde bara den nya reglerna.

Målet som Fredde Klassenius gjorde var dråpligt. Irons målvakt stoppade pucken en bit utanför sitt mål. Spelade den till en av backarna, som fumlade med pucken som hamnade hos Fredde, som stod alldeles ensam och la in pucken i det tomma målet! Det var Lidingös 9:e mål med en man mindre på isen!!!!

Bild från Vikings tidigare möte med Iron.

Även Irons kvitteringsmål 1-1 (26:20) var ett slumpmål. Pucken studsade i sargen, bakom Gustaf Ericson och fick en rekyl som träffade på Gustaf och gick in i mål!

Lidingö tog ledningen i matchen efter 10:05, då Gustav Philipsson (5) var påpasslig framför mål, på ett bra inlägga av Jesper Oskarsson (ass även till Wiking Westlund). Även 2-1 (35:24) av Joakim Lundh (2)får tillskrivas avdelning underliga mål. Jocke var bakom den förlängda mållinjen och via målvakten gick pucken i mål! (ass Viktor Hansson).

Bild från Vikings tidigare möte med Iron.

Över hela linjen var det en godkänd insats, men det går ju inte komma ifrån att Gustaf Ericson är en mycket bra målvakt. Tror också att Lidingö har seriens bästa backbesättning. En som överraskar som center är Patric Thomasson. Gustav Philipsson tillhörde också kategorin som får klart överbetyg.

Tabelläget är det samma. Det vill säga att Lidingö ligger kvar på fjärde plats, men avståndet upp till lagen framför krympte. Fyra poäng efter ledande Tierp, men bara en efter tvåan Iron.

Ny match på tisdag då Lidingö spelar hemma mot Hallsta kl 19:30.

Äventyr är resultat av dålig planering!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *