Anmäl dig till Träna hjärna för bättre hjärnhälsa

Lidingö21 maj 2023 kl 03.12

Välkommen att anmäla dig till höstens Träna hjärna, ett livsstilsprogram för bättre hjärnhälsa som riktar sig till seniorer 65+ på Lidingö. Du kan också anmäla dig till föreläsningsserien som utgår från Träna hjärnas delar.

Till hösten drar andra säsongen i gång av det unika programmet Träna hjärna som Lidingö stad gör tillsammans med ett forskningsteam på Karolinska institutet baserat på FINGER-modellen med mål att förbättra hjärnhälsa och att förebygga kognitiv svikt genom livsstilsförändringar.

Intresset för Träna hjärna-programmet är stort och antalet platser har därför utökats. Den uppskattade föreläsningsserien fortsätter också till hösten och har även den plats för fler deltagare.

– Vi vill att så många som möjligt ska ges stöd till livsstilsförändring så vi utökar antalet platser till höstens omgång, säger Katarina Ruben Ahlén, enhetschef förebyggande stöd äldre. Även den uppskattade föreläsningsserien kommer att fortsätta med ny start till hösten. Föreläsningsserien är ett alternativ till att få inspiration och verktyg till livsstilsförändring om man inte har möjlighet att delta att binda upp sig till Träna hjärna-programmet.

– Att se det engagemang som fylls i Gustaf Dahlén salen har varit helt fantastiskt säger Liss Elin Larsson, samordnare för Träna Hjärna. Och att få lyssna till sorlet när jag ställer frågan vad deltagarna tagit till sig och tänkt på från sist har känts otroligt positivt.

I anmälan kan du välja mellan att följa hela programmet, eller lyssna på föreläsningsserien.

Både programmet och föreläsningarna är kostnadsfria.

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *