Ängens dag uppmärksammas i Godmorgon världen

Ordförande för Lidingö Naturskyddsförening Isak Isaksson intervjuas för programmet Godmorgon världen i p1. Foto: Eddie Granlund
Natur7 augusti 2021 kl 04.501

Den första helgen i augusti firar Naturskyddsföreningen ”Ängen dag”, i år infaller den 8 augusti. Föreningen vill slå ett slag för mångfalden av ängsväxter, bin och fjärilar och under dagen arbetar medlemmar runt om i landet ideellt med att sköta hag- och ängsmarker som annars kan komma att växa igen. På flera platser kombinera också slåtter mest fest och musik i det gröna. 

I radioprogrammet P1 ”Godmorgon världen” intervjuas under söndagen Lidingö Naturskyddsförenings ordförande Isak Isaksson om ängar och biologisk mångfald, samt när man bör klippa sitt gräs för att värna och skydda om våra pollinatörer. Islaget kommer sändas någon gång mellan 9-11 på förmiddagen.

Trädgårdshumla på en lavendelblomma. Foto: Eddie Granlund
Isak Isaksson berättar om ängar och biologisk mångfald. Eddie Granlund
Foto: Eddie Granlund

Källa: Lidingö Naturskyddsförening och Svensk botanik.

Kommentarer

  1. Jag har uppmärksammat Lidingö Stad angående detta sedan flera år utan resultat. De verkar vara totalt tondöva ! Dessutom snurrar LIDINGÖ TRÄDGÅRDSCENTER obekymrat runt som om de har accord – monopol ? Är fordonen eldrivna ? Om inte, vilket miljövänligt alternativ används ? Det är hög tid att vi i stället för att kalla vår Ö : Den gröna Ön eller Hälsans Ö . Döp om till VÅR BLOMMANDE Ö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *