Anders sprang samtliga lopp under TCS Lidingöloppsveckan!

Anders under två av de sex loppen under TCS Lidingöloppsveckan. Foto: Jan Petersson
Sport9 oktober 2021 kl 05.171

Med ambitionen att klara sin mål-tid på 30km anmälde sig Anders Mogren till TCS Lidingöloppet 2021. Efter en vecka av mersmak, envishet och pepp från fru och arbetskollegor är ett helt annat mål nu avklarat: genomförandet av samtliga lopp under TCS Lidingöloppsveckan!


Anders under två av de sex loppen under TCS Lidingöloppsveckan. Foto: Jan Petersson

Anders Morgen, tävlandes för Lidingö Stad, ger begreppet "fortlöpa" en dubbel mening. Efter att ha missat sitt personliga mål i TCS Lidingöloppet 30km bestämde han sig för att låta  satsningen på TCS Lidingöloppet 2021 fortsätta. När arrangemanget är över har han genomfört samtliga lopp (över totalt 94km) och sprungit hem förstaplatsen i ett!

I en intervju beskriver Anders hur det var att delta i samtliga lopp under TCS Lidingöloppsveckan - och hur satsningen mot nya rekord fortlöper till TCS Lidingöloppet 2022!

Vilket av alla lopp under TCS Lidingöloppsveckan var roligast?
- Det måste ha varit 30-kilometersloppet, eller kanske Lidingöloppet MTB som var en helt ny erfarenhet för mig som löpare. 

Hur var den klassiska 30km-banan i cykel-sadeln?
- Den var jobbig - man använde helt andra muskler än vad man använder i löpningen. Jag hade dock en väldigt bra erfarenhet av loppet - cykeln fick jag låna av min arbetskollega och hela gänget kom sedan och mötte upp mig i vätskeutdelningen.  

När upplevde du ditt mest minnesvärda ögonblick under loppveckan?
- När jag kom först i mål i Rosa Bandet-loppet 4km efter en tuff kamp över upploppsrakan. I varje lopp, inklusive Rosa Bandet-loppet, har min fru stått och hejat i mål, och det gav en extra sporre att ge allt och var en särskild glädje under firandet av förstaplatsen. Utan min frus hjälp hade det nog inte gått att fullfölja samtliga lopp under TCS Lidingöloppsveckan. Vetskapen om att hon stod och väntade gjorde att man inte kunde ge upp.     

Hur gjorde du för att återhämtade dig mellan loppen - i synnerhet för att ladda om till 15km dagen efter 30km-loppet? 
- Jag fokuserade på att återställa energidepåerna med pizza eller pasta efter loppen.

Vilken egenskap tillskriver du förmågan att genomföra samtliga lopp under TCS Lidingöloppsveckan? Är det nyfikenhet, kampvilja, eller någonting annat?
- Envishet, jag är väldigt viljestark och ger inte upp lätt. Det är nog en förutsättning för att orka ställa upp i och genomföra alla sex lopp. 

Du har varit med i Lidingöloppet många gånger tidigare - lärde du dig något nytt om dig själv under alla årets lopp?
- Att jag orkar mer än vad jag tror, liksom att man inte ska vara för ivrig i loppen och att våga ta det lugnt i början.

Hur kommer du att fira nu när TCS Lidingöloppsveckan är över?
- Jag kommer att hänga upp de sex medaljerna på en krok hemma och sedan börja blicka framåt. En idé jag har för nästa år, för att toppa den här erfarenheten, är att kanske genomföra samtliga lopp under en och samma helg - kanske i samband med en insamling för exempelvis Cancerfonden. 

TCS Lidingöloppet framför hjärtliga gratulationer till Anders för hans enorma insats under TCS Lidingöloppsveckan och önskar honom stor lycka till inför kommande utmaningar i löpspåren!

Kommentarer

  1. Starkt! Mer av den varan. En Anglosaxiskt tradition att göra något spektakulärt och donera pengar till en god sak samtidigt som man stärker lokalsamhället 🙂

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *