Amelie Tarschys Ingre (L) nytt oppositionsregionråd

Stad & Politik24 oktober 2022 kl 03.50

I torsdags utsåg regionfullmäktige Liberalernas Amelie Tarschys Ingre till nytt oppositionsregionråd.

– Det är ett hedrande och ansvarsfullt uppdrag att leda Liberalerna i regionen, och vi kommer att vara en tydlig liberal opposition. Vi kommer att ta strid för valfriheten, tillgängligheten och det ekonomiska ansvarstagandet. Stockholmarna ska kunna fortsätta välja vård, slippa stå i vårdköer, och vara trygga i att regionen fortsätter att ha stabila förutsättningar för att hantera både dagens behov och problem och de långsiktiga satsningarna och utmaningarna, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

– Region Stockholm, Sverige och omvärlden befinner sig i en mycket orolig tid, säkerhetsmässigt och ekonomiskt. Vi lämnar en region som är väl rustad med Sveriges kortaste vårdköer och mångårigt stabila finanser. Det är med oro jag ser hur den nya, disparata konstellation som nu ska styra regionen fyller långa önskelistor över dyra satsningar utan någon som helst plan för finansieringen – detta då vi förmodligen går in i en av vår generations värsta kriser, understryker Amelie Tarschys Ingre (L).

– För Liberalerna i Region Stockholm är det självklart att vården alltid ska utgå från människors behov. Vi kommer aldrig att medverka till försämringar av vården där udden är särskilt riktad mot utsatta människor.  Och vi ser den stora betydelse som personer med utländsk bakgrund har för regionens verksamheter, i vården och kollektivtrafiken. Vi kommer att fortsätta verka för en fri, öppen och växande Stockholmsregion, betonar Amelie Tarschys Ingre (L).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *