Alltvåan – here we come!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport14 november 2021 kl 04.42

När boxaren Ingemar "Ingo" Johansson en gång blev knockad i en match och låg uträknad på golvet blev han förklarad som segrare. Anledningen var att motståndaren blivit diskvalificerad. Rubriken i en av tidningarna dagen efter var "VAKNA INGO, DU VANN!

Ungefär så kändes det när domaren blåste av matchen mot Göta/Traneberg och siffrorna var 3-6 (0-2)(3-1)(0-3)skott: 28-36, men trots det var målet nått det cill säga en plats i Alltvåan och spel i div 2 nästa säsong är garanterad.

Anledningen till att säsongens första målsättning är i hamn berodde på att Järfälla gjorde sin plikt och vann mot Tierp (8-5). Därmed är glappet ner till Tierp sex poäng, när en match återstår.

Lidingö gjorde en bra match i två perioder med ett lag som var lite vingklippt på grund av skador, sjukdom och att Fredrik Klasenius blev pappa (grattis).

Att laget kom i underläge med 0-2 i första perioden speglade inte spelet. Två mål i Powerplay för Göta/Traneberg var åtminstone i ett av fallen en onödig utvisning!

Däremot var det bra att vända 0-2 till 3-2 i andra. 0-2 blev 2-2 på dryga minuten. 1-2 (22:06) styrde Viktor Hansson (6) in efter skott av Kalle Kinch (ass också Gustav Dahlstedt). 1:07 senare var Gustav Dahlstedt (11) framme framför mål och slog pucken via målvakten i mål till 2-2. Marcus von Sydow passade liksom Viktor Hansson. Gustav gjorde sedan sitt 12:e mål för säsongen när han slog in en retur till 3-2 (ass Liss- Karlsson och Viktor Hansson).

Lite snöpligt var det att Göta/Traneberg kunde kvittera i slutsekunderna av perioden på ett långskott (39:57).

Den tredje perioden blev helt avslagen och det syntes att gnistan i det sargade laget försvann när de fick reda på att Järfällas vinst betydde att resultatet mot G/T inte spelade någon roll. Följdriktigt sjönk skärpan och perioden förlorades med 0-3! 3-4 efter försvarsmiss i egen zon. 3-5 trots en man mer på isen efter miss i anfallszon. 3-6 i öppet mål.

Som sagt, en förlust som går att tåla, men vi får hoppas att skärpan och skadorna i laget läkt ut till Alltvåan startar den 26 november.

Men redan på tisdag är den sista matchen i grundserien, borta mot Tierp.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *