Skridskor både ute och inne

Vallens isbana. Foto: Bo Vading
Lidingö24 oktober 2020 kl 06.32

Nu kan du åka skridskor i någon av Lidingös ishallar flera dagar i veckan. För dig som vill åka utomhus så planerar staden att öppna Lidingövallens isbana i slutet av oktober.

Sedan september är Childhoodhallen öppen för allmänhetens åkning vissa dagar och tider. Nu har även Danica isannex öppnat för allmänheten: måndag till fredag mellan klockan 09.00 och 15.00, klubba, puck och mål är tillåtet.

Lagom till skolornas höstlov, vecka 44, öppnar även utomhusrinken på Lidingövallen, förutsatt att vädret tillåter det. Sex dagar i veckan kan du som privatperson åka skridskor på någon av Lidingös isbanor, ända fram till den 31 mars.

I dessa tider ber staden dig som åker att tänka lite extra på att hålla avstånd. Kom helst ombytt till hallen.

Vid skolornas höst- och sportlov kan andra tider och speciella aktiviteter gälla. Vid friluftsdagar kan hallarna vara bokade och ändringar kan ske med kort varsel. Du hittar aktuella öppettider och aktiviteter samt bokningsläget här på vår webbplats. 

När vädret och isen tillåter plogar staden en tre kilometer lång bana på Kottlasjön. De mäter istjockleken så snart isen är minst fem centimeter tjock och publicerar värdena här på sin webbplats.

Om temperaturen går ner några minusgrader spolar staden upp en 400 meter lång bana på gräsmattan vid Kyrkviken. Banan finns då sydväst om Lidingövallen, på parkmarken mellan Elverket och Kyrkviken.

Friluftsfrämjandet plogar en bana vid Grönstaviken när förhållandena medger det. Banans maximala längd är cirka 3 kilometer men längd och sträckning kan variera.

Åkning sker alltid på egen risk. Tänk på att omslag i vädret snabbt kan förändra istjockleken.

Isbiten i Sticklinge kommer inte att sättas upp denna säsong. Konstgräsytan, som tillhör Sticklinge skola, kommer att användas som en konstgräsplan i stället. Planen är flitigt använd av eleverna året runt. Vi ser över var och om vi kan ha anläggningen på ett annat ställe säsongen 2021-2022.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *