Alla kan nominera till Gustaf Dalénpriset

Lidingö21 april 2021 kl 04.49

För att lyfta goda exempel på innovationsförmåga, entreprenörskap och ledarskap, inte minst som förebild för Lidingös unga, har ett pris instiftats i Gustaf Daléns ära. Priset ska gå till en lokalt förankrad person inom områdena entreprenörskap, ledarskap, innovation och samhällsbyggande. Och alla kan vara med och nominera kandidater.

Gustaf Dalénpriset är ett årligt och personligt pris, som är tänkt att vara Lidingö stads utmärkelse till en mottagare med tydliga band till Lidingö och som verkar i Gustaf Daléns anda inom områdena entreprenörskap, ledarskap, samhällsbyggande och innovation. Det är fritt fram för alla att nominera kandidater till priset. Just nu pågår ett arbete med att skapa formerna för hur nomineringen rent praktiskt ska gå till.

– Det ska vara enkelt för Lidingöborna att föreslå kandidater. Vi tittar på olika former av digitala lösningar. Från 5 juni till 15 augusti kommer det vara öppet för nomineringar, säger näringslivschef Malin Rosenqvist.

Juryn, som består av medlemmar från både näringslivet, staden och familjen Dalén, utser pristagaren. De kriterier juryn kommer att titta närmare på är; entreprenörskap som handlar om förmågan att se en möjlighet och driva den till en verklighet. Ledarskap och förmågan att inspirera, motivera, leda i syfte att nå uppsatta mål. Innovation och förmågan till nyskapande och problemlösning är ytterligare ett kriterium och slutligen samhällsbyggande, förmågan att se helheten och tar ett ansvar som bidrar till samhällets utveckling. De nominerade behöver inte uppfylla alla kriterier.

– Gustaf Dalén är en stor inspirationskälla som jag hoppas många, framför allt unga människor, kan ta efter. Hans betydelse för Lidingös utveckling saknar motstycke, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Priset är personligt och består av ett glaskonstverk. Datum för prisceremonin är satt till Gustaf Daléns födelsedag, den 30 november.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *