Aktivister hamnade i klister

Bild från redaktörens bil på onsdag morgon. Bilen är en laddhybrid som går på el fram och tillbaka en vända till stan. Men idag på grund av miljöaktivisterna så tog elen slut och det blev bensinmotorn som fick jobba på hemvägen.
Stad & Politik6 april 2022 kl 12.48

På onsdagmorgonen ringlade köerna långa från Lidingö ut till Lidingöbron. En samling miljöaktivister hade blockerat Stockholmsvägen nära Ropsten, där flera hade limmat fast sig själva på vägen. Polisen kom till platsen och lyckades avlägsna personerna efter någon timme.

Det här är en i raden av liknande aktioner som har skett den senaste tiden vid infarterna till Stockholm. Upprördheten var stor på sociala medier. Så här skrev Ida Drougge (M):

"Imorse var det Lidingöbornas tur. Aktivisterna hade limmat fast sig på Lidingöbron. Tusentals lidingöbor stoppade - till vilken nytta? För att folk vill in till jobbet och betala skatt?
De demonstrerar dessutom utanför fel kommun. De säger sig vilja värna miljön, våra våtmarker. Lidingö är känt för vår natur. För att vi tagit konflikten mot de som vill bygga bort den.
Vi miljardinvesterar i rening av vatten, utökar naturreservat, planterar gröna stråk för att öka biologisk mångfald OCH vi restaurerar i detta nu våtmarker. Här bor man för att man förstår och uppskattar värdet av naturen. För att man vill bo i en trygg småskalig miljö med natur runt varje knut."

Bilder från trafikövervakningskameror på onsdag morgon.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *