Ahmadiyyarörelsen är själva en måltavla för attentat

Debatt9 februari 2020 kl 09.336

Ahmadiyyarörelsen som står bakom begäran att få bygga moské på Lidingö har tydligt uttryckt en åsikt, som gör att Sverigedemokraterna på Lidingö aldrig skulle ställa sig bakom ett moskébygge.

Vid ett studiebesök av en femteklass i deras ena moské, Mahmoodmoskén i Malmö, enligt en artikel i kvällsposten, se länk nedan, fick imamen frågan varför muslimer inte äter griskött och svarade då att grisar är homosexuella. På en följdfråga om han trodde att man blir homosexuell av att äta griskött, visste han inte vad han skulle svara.  https://www.expressen.se/kvallsposten/grisar-kallades-homosexuella-skola-staller-in-moskebesok/   

Det är sannerligen inte okej att fördöma homosexuella och imamen sa i samma artikel att han normalt inte skulle säga så offentligt.  Sverige ska se på homosexuella precis som på alla andra och vi ska absolut inte tolerera någon form av fördömanden mot dem.

I Sverige ser vi människor som individer och vi är för upplysta för att tolerera spridning av uråldriga föreställningar. Vi har tillräckligt med problem där det predikas på ett sätt i moskéerna och sedan förnekas det när journalister m.fl. ställer de mot väggen.

Ahmadiyyarörelsen är också själva fördömda av andra muslimska förgreningar, vilket gör de till en måltavla för attentat.
Så aldrig att SD Lidingö accepterar moskébygge på ön, punkt.


Iréne Borgenvik
Gruppledare SD LidingöStyrelsen för SD Lidingö

Kommentarer

  1. Detta ställningstagande måste Sverige som land ta. Vi ska inte ändra på vad vi står för. Hemskt att läsa deras åsikter.

  2. Nej, islamer äter inte griskött på grund av att de skulle vara homosexuella. Detta känns som en av de vandringssägner som bland annat sverigedemokrater gärna anammar. Sverigedemokrater, som väl inte direkt är kända för att vilja hålla regnbågsflaggan högt – vi behöver ju bara tänka på högkvarteret i Sölvesborg och vad som händer där. Däremot tycker islamer att grisar är orena, bland annat för att de inte i likhet med korna idisslar. Och det kan man väl tycka vad man vill om. Men det känns just nu som att Lidingös alla sverigedemokrater gaddat sig samman för att motarbeta allt som har att göra med islam.

  3. Svar till Kerstin Norberg: Ditt påhopp mot oss Sverigedemokrater är rent verklighetsförvrängt. Artikeln ovan handlar om vad imamen själv sa till femteklassarna vid deras besök i moskén. Vi ser till individen och inte vad de har för religion eller sexuell läggning, men uttalar man sådant som den imamen gjorde, är det illa. Håller du med om vad han sa, är det ditt bekymmer, men vi har kommit långt i Sverige gällande synen på homosexualitet och detta ska inte förstöras av uråldriga fördomar som du verkar stödja med ditt inlägg.
    Iréne Borgenvik
    Gruppledare för SD Lidingö

    1. Som vanligt kan en sverigedemokrat påstå vad som helst. Beroende på vad man kan fiska röster på, är man ena dagen för o andra dagen emot. Det enda sammanhållande i agerandet är att man antingen försöker göra människor arga, eller rädda. Detta gör oss mindre kritiska på budskapets konsekvens och rimlighet. En klassisk fascistisk strategi.

  4. Man kan för övrigt konstatera att Borgenviks svar är ganska typiskt för den nu så populära retorikmetoden; Ange ett antal korrekta fakta ! Dra sedan en fullständigt galen slutsats! Om man inte är vaksam uppmärksammas inte logiktricket. I det här fallet anges stöd o bidrag till romer i tiggarnas hemland förmodligen helt korrekt, och påståendet görs att det fungerar bra. Men varför har vi då tiggare här? Är det så våldsamt trevligt att bo i tält eller trasiga husvagnar, eller bilar, på platser där man närsomhelst riskerar att avvisas. Eller är de här bara för att reta dem som inte vill se att det finns elände i Europa? ( M, KD o SD). Dessutom, om det skulle finnas så bra o fungerande stödåtgärder ”på plats”; varför förbjuda tiggeri på platser i Sverige ( på Lidingö)? Stödet skulle ju göra tiggeriet onödigt..

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *