Afghanistans konsulat flyttar

Stad & Politik28 januari 2021 kl 18.565

I ett inlägg på Facebook meddelar Afghanistans ambassad att man tänker flytta sitt konsulat från Lidingö till en mer lämplig plats. Beskedet kommer efter att Lidingömoderaterna uppmärksammat problem som pågått kring konsulatet.

På onsdag kväll kom ett inlägg på Afghanistans ambassads Facebooksida. Inlägget har följande text:

Meddelande från Afghan ambassaden i Sverige
Om flytten av Stockholmskonsulatet till den nya platsenIslamiska republiken Afghanistans ambassad i Stockholm står kontinuerligt till tjänst för afghanska invandrare som bor i Sverige och Finland.
Dagligen ca 150 av våra kära landsmän från olika städer i Sverige och Finland som redan har tagit utnämningar genom specificerade e-postmeddelanden till ambassadens konsulatbyrå för att lösa deras problem. Ambassaden har alltid försökt och uppriktigt krävt att de respekterade klienterna ska iaktta ordningen, desplinjen och renligheten i området och inte trakassera invånarna på platsen.
Eftersom konsulatkontoret på denna ambassad ligger i ett Rahishi-kvarter och från utsikten över området för acceptans av antalet klienter inte ökar, för att göra det enkelt och lösa problemen med våra kära landsmän och överväga förslaget för denna ambassad och syftet med utrikesministeriet i Islamiska republiken Afghanistan.
Stockholmskonsulatet är inställt på att flytta till lämplig plats med större område snart. Adressen till det nya konsulatkontoret kommer att informeras till våra landsmän inom en snar framtid.

Kommentarer

 1. Afganska konsulatet passade upppenbarligen inte i lokalen. Dock ser jag Källenfors utspel på facebook lite naivt, i likhet med att han föreslog nattvandring i sociala media som åtgärd mot sommarens rån som pågick på öppen gata då. Fina bilder när han själv vandrade, Gissningsvis så var det enda gången det hände. Rånen forsätter. Och vari ligger åtgärderna från politiken att minska rånen?

  Att detta uttal kommer dagen innan Afganska konsulatet faktiskt flyttar tyder ju nästan på det var Källenfors själv som åkte ut och flyttade på dem. Min gissning är att det är andra som arbetat länge och väl med denna fråga.

  Jag föreslår att politiken fokuserar på frågorna inom det faktiska mandatet och de som också påverkar samtliga invånare och inte ett fåtal grannar på näset. Jag vill inte förminska händelsen. Tydligt att det var olämplig placering.

  Vad händer exempelvis med alla de rån som rapporteras om runt Lidingö? Senast igår så hade mängder med nya bilar systematiskt länsats på inkråmet medan de stod intill de sovande ägarnas bostäder. Kanske dags att be tjuvarna sluta även där på facebook?

 2. Äntligen händer det något i den infekterade frågan om Afghanistans olämpliga placering av sitt konsulat på Näset. Vi som bor här är naturligtvis tacksamma för att någon ville lyfta frågan offentligt, heder åt Daniel Källenfors. Sen råkar jag veta att fler partier, bl a KD som jag företräder, också har varit engagerade i detta ärende. Personligen har dock varken jag eller min sambo som bor en bit ifrån torget drabbats av något obehag men boende nära konsulatet har inte varit glada milt uttryckt.
  Christina Rosenquist, KD

 3. Jag har varit inne på konsulatet och jag upplevde att lokalen var alldeles för liten. Det glädjer mig att höra om flytten av den anledningen.
  Hoppas verkligen att de blir erbjudna en bättre lokal.

 4. Nu nära Ica kommer att få mindre intäkter, Näset med och utan afghaner är ett udda område med drog problem, psykos folk, extremister och soc invandrare. Centrum borde byggas om ser skit tråkig annars, annars grönt området.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *