Afghanistans konsulat flyttar

Stad & Politik28 januari 2021 kl 18.565
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Afganska konsulatet passade upppenbarligen inte i lokalen. Dock ser jag Källenfors utspel på facebook lite naivt, i likhet med att han föreslog nattvandring i sociala media som åtgärd mot sommarens rån som pågick på öppen gata då. Fina bilder när han själv vandrade, Gissningsvis så var det enda gången det hände. Rånen forsätter. Och vari ligger åtgärderna från politiken att minska rånen?

  Att detta uttal kommer dagen innan Afganska konsulatet faktiskt flyttar tyder ju nästan på det var Källenfors själv som åkte ut och flyttade på dem. Min gissning är att det är andra som arbetat länge och väl med denna fråga.

  Jag föreslår att politiken fokuserar på frågorna inom det faktiska mandatet och de som också påverkar samtliga invånare och inte ett fåtal grannar på näset. Jag vill inte förminska händelsen. Tydligt att det var olämplig placering.

  Vad händer exempelvis med alla de rån som rapporteras om runt Lidingö? Senast igår så hade mängder med nya bilar systematiskt länsats på inkråmet medan de stod intill de sovande ägarnas bostäder. Kanske dags att be tjuvarna sluta även där på facebook?

 2. Äntligen händer det något i den infekterade frågan om Afghanistans olämpliga placering av sitt konsulat på Näset. Vi som bor här är naturligtvis tacksamma för att någon ville lyfta frågan offentligt, heder åt Daniel Källenfors. Sen råkar jag veta att fler partier, bl a KD som jag företräder, också har varit engagerade i detta ärende. Personligen har dock varken jag eller min sambo som bor en bit ifrån torget drabbats av något obehag men boende nära konsulatet har inte varit glada milt uttryckt.
  Christina Rosenquist, KD

 3. Jag har varit inne på konsulatet och jag upplevde att lokalen var alldeles för liten. Det glädjer mig att höra om flytten av den anledningen.
  Hoppas verkligen att de blir erbjudna en bättre lokal.

 4. Nu nära Ica kommer att få mindre intäkter, Näset med och utan afghaner är ett udda område med drog problem, psykos folk, extremister och soc invandrare. Centrum borde byggas om ser skit tråkig annars, annars grönt området.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *