83% av 80-plussarna har fått 3:e sprutan

Lidingö21 januari 2022 kl 05.23

Här är de senaste siffrorna om hur vaccineringen mot covid-19 går på Lidingö och i Stockholms län.

Totalt har 36 995 personer på Lidingö fått sin första vaccindos fram till vecka två, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 89 procent av befolkningen fått minst en dos. Det är en ganska genomsnittlig andel. Hammarö kommun har vaccinerat flest i hela landet (94 procent).

35 249 personer eller 85 procent av alla i befolkningen på Lidingö har tagit en andra dos.

Den tredje dosen. Senaste uppgiften för Lidingö gäller till och med 18 januari, då totalt 14 871 personer fått påfyllnadsdosen. Det motsvarar 40 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre). Lidingö tillhör den tredjedel av kommunerna som vaccinerade minst andel med påfyllnadsdosen.

Äldre personer är betydligt mer sårbara för det nya coronaviruset än yngre. Därför har äldre prioriterats i vaccineringen. De äldsta var också först ut att erbjudas en tredje påfyllnadsdos. På Lidingö har hittills 2 636 personer – eller 83 procent av 80-plussarna – fått en tredje spruta. Det placerar Lidingö i mittenskiktet av landets kommuner.

Fler vaccindoser än förra veckan i Stockholms län

Förra veckan delades totalt 104 387 vaccindoser ut i Stockholms län. Det är fler än veckan innan (+46 358 doser). Till största delen rör det sig om tredje dosen, ungefär åtta av tio av de som vaccinerades förra veckan fick påfyllnadsdosen. Följande bild visar utvecklingen vecka för vecka.

Graf över vaccinerade per vecka

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *