Tidningshämtning i vår

Lidingö9 januari 2020 kl 07.022

På Lidingö är det TÅV AB som är ansvarig för insamlingen av tidningar från villor och radhus. Hämtningen sker elva gånger per år i enlighet med det schema (se nedan). Årsavgiften är 380 kr inklusive moms. Vid anmälan binder du dig till tjänsten i ett år. Om du vill avsluta den i förtid sker ingen återbetalning.

Hämtningsschema – Hämtning sker alltid på fredagar
Söder om strecket på kartan sker hämtning på veckorna (OBS! den första hämtningen sker i morgon!): 2, 6, 10, 14, 18, 22, 26, 34, 38, 42, 46, 50

Norr om strecket på kartan sker hämtning på veckorna:
4, 8, 12, 16, 20, 24, 32, 36, 40, 44, 48, 52
På tömningsdagen ska kärlet vara utställt senast kl 06:30.

Så här går det till när tidningshämtaren kommer. Det förklarar också varför tidningsbehållaren ska stå max två meter från vägen och med en halv meter fri yta runt sig. Till skillnad från sopkärlet, ska tidningskärlet vara placerat med handtaget och hjulen inåt tomten och öppningen framåt.

Allt sköts helt automatiskt. Föraren kör fram till behållaren och en mekanisk arm sträcker ut och lyfter upp kärlet och tömmer det. Sedan ställs det tillbaka i en och samma rörelse. Det hela tar bara några sekunder och kan alltså skötas av en person, det vill säga föraren.

Det är därför viktigt att tänka på några saker.

1) Kärlet ska placeras max två meter från för lastbil farbar väg.
2) Det ska vara minst en halvmeter fritt utrymme runt omkring kärlet.
3) Till skillnad från sopkärlet, ska tidningskärlet vara placerat med handtaget och hjulen inåt tomten och öppningen framåt.
4) Eftersom kärlet lyfts rakt upp, är det bra om det inte finns några trädgrenar ovanför.

Möjlighet att lämna tidningar till återvinning finns även på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens 19 återvinningsstationer eller på återvinningscentralen i Stockby.

Kommentarer

  1. Fick just meddelande från återvinningsbolaget (TÅV) att tidningsinsamling från Villor på Lidingö upphör i slutet av mars.

  2. Borde ni inte skriva tydligt på hemsidan om ni upphör med tidningshämtning på Lidingö och vad vi skall göra istället?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *