700 000 kr extra till föreningar

IFK Lidingö fotboll engagerar många barn och ungdomar. Foto: Andreas Lindberg
Stad & Politik20 november 2020 kl 05.29

Många föreningars ekonomi har påverkats negativt av coronapandemin. Därför har staden avsatt 700 000 kronor i ett tillfälligt föreningsbidrag.

Stödet går till föreningar som är bidragsberättigade och som bedriver verksamhet för barn och ungdomar. Det kan handla om föreningar som haft intäktsbortfall eller drabbats av ökade kostnader på grund av coronaviruset och de restriktioner och rekommendationer som myndigheterna utfärdat.

Bidraget delas ut proportionerligt med hänsyn till antalet deltagartillfällen per förening under vårterminen 2020.

– Vi förstår föreningslivets utmaningar i dessa tider. Samtidigt är insatserna för barn och unga viktigare än på mycket länge. Genom ett extra coronastöd för genomförda aktiviteter vill vi stödja föreningarna och deras för hela Lidingö så betydelsefulla verksamheter, säger Filip Svanberg, (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Det tillfälliga föreningsstödet är en av flera åtgärder som Lidingö stad gjort för att stötta föreningslivet i rådande situation. Förutom fortlöpande information från och kontakt med föreningarna så har föreningarna bland annat fått garantinivån av aktivitetsstödet utbetalat i förhand, fått guidning gällande stadens stöd och avbokningar av korttidshyror.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *