7-6 BLEV 6-7 I MÄRKLIG MATCH FÖR VIKINGS

Sport8 januari 2019 kl 08.00


Visst kan ishockey ibland vara ett konstigt spel? Så var det i mötet med IFK Lidingö Vikings och Mariehamn när 7-6 blev 6-7(!) efter (1-1)(2-3)(3-3) skott 32-41. Det som hände var att Lidingö – som gjorde en bra match efter förutsättningarna – hade vänt 3-6 till 6-6 på 1 minut och 5 sekunder! Dessutom signalerades för 7-6 efter ytterligare en minut, men efter att domaren konsulterat sina linjemän bedömde man att pucken (troligen) inte var inne i mål.


Det blev heller inga större protester från Lidingöspelarna. Att det sedan blev 6-7 endast 8 sekunder före slutsignalen var ju extra retligt. Tyvärr dessutom i numerärt överläge.


IFK fick en spelare utvisad (2+2) för hög klubba, men den gyllene chansen att avgöra slutade alltså i ett antiklimax efter slarv i egen zon.


Åtta ordinarie spelare saknades i Lidingölaget på grund av orsaker som i mitt tycke är märkliga. Det måste gå att planera sina semestrar på ett bättre sätt! Nu gjorde de som hade gjort det en mycket bättre insats än vad undertecknad hade trott.


Kul också att Henrik Grönlund gjorde come back efter lång skadefrånvaro. Får han några matcher i benen blir han ändå bättre. Matchovana lyste ibland igenom. Lidingös bästa spelare var Jacob von Sydow,  Elliot Almqvist och kedjan med Fredrik Klasenius, Gustav Dahlstedt och Jacob Paganderth.
Målskyttar för Lidingö: 2 Fredrik Klasenius (5), Gustav Dahlstedt (13), Gustav Philipsson (3), Victor Frykfeldt (4) och Henrik Grönlund (4).
På fredag är det nästa match då det är bortamatch mot Älta. Vinnaren har alltid en handlingsplan, förloraren har en ursäkt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *