49 miljoner extra till Lidingö

Stad & Politik6 april 2020 kl 05.40

Som följd av Coronakrisen har Centerpartiet tillsammans med Liberalerna och regeringen kommit överens om ytterligare tillskott till kommun- och regionsektorn. Till de redan lagda fem miljarderna tillförs nu ytterligare 15 miljarder kronor vilket innebär 49 mnkr extra till Lidingö stad.

Det totala tillskottet till regioner och kommuner landar för 2020 på 20 miljarder kronor. Dessutom höjs de generella bidragen permanent med 12,5 miljarder från och med 2021.

 – Förstärkningen är mycket välkommen, säger Patrik Buddgård,gruppledare Centerpartiet Lidingö i ett pressmeddelande. När företagen går på knäna och människor riskerar att bli arbetslösa växer krisen till alla delar av samhället. För kommunen ger det ökade kostnader och lägre skatteintäkter. Detta tillskott ger kommunen större arbetsro i arbetet emot Coronaviruset.

Dessutom höjs de generella statsbidragen till kommuner och regioner permanent med 12,5 miljarder per år.

 – Det behövs verkligen långsiktighet. Det ger bättre möjlighet att långsiktigt möta de behov som finns inom skola och omsorg här på Lidingö. Att tillskotten är generella statsbidrag gör att pengarna kan läggas där de som bäst behövs på just Lidingö. För planeringen framåt är det avgörande, säger Patrik Buddgård.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *